7. kolo
30.09.2023 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Další pařížská kanonáda se v Clermontu nekonala. Outsider vynuloval i uzdraveného Mbappého

PSG v sedmém kole Ligue 1 senzačně ztratilo body na půdě Clermontu, kde remizovalo 0:0. Obrovský favorit utkání při dosavadních dvou ligových návštěvách Stade Gabriel Montpied nastřílel celkem 11 branek, třetí vystoupení na tomto stadionu však zakončil s nulou na kontě vstřelených gólů. Nic na tom nezměnil ani fakt, že se z krátkodobého zranění kotníku oklepal Kylian Mbappé, jenž se v 53. minutě objevil v největší příležitosti duelu, ale trefil pouze tyč.

Hráči PSG se po nepříliš povedeném úvodu sezony a prohře s Nice začali dostávat do tempa. To potvrdili dvěma výhrami v řadě, když nejprve skolili v Lize mistrů Dortmund a poté smetli v derby Marseille. Jedinou kaňkou pikantního souboje s Olympioniky bylo zranění kotníku Mbappého, nicméně hvězdný Francouz byl proti trápícímu se Clermontu připraven od úvodního hvizdu.

V první velké šanci se objevil Ousmane Dembélé, jenž po přihrávce Mbappého zakončoval z hranice vápna a protáhl gólmana Moryho Diawa. Ve 32. minutě připravil Mbappé podobnou pozici i pro Randala Kola Muaniho, tomu ale střela nesedla ideálně a Diaw neměl problém s jejím zneškodněním. Pět minut před poločasem si Dembélé skvěle naběhl do pokutového území a z prvního doteku pálil. Míč však napálil pouze do dobře stojícího domácího gólmana.

Druhé dějství začalo obrovskou šancí Clermontu. Míč se ve vápně dostal k Shamaru Nicholsonovi, jeho pokus ale z brankové čáry vytáhl Gianluigi Donnarumma. V 53. minutě o sobě dal vědět Mbappé, po rychlém protiútoku však mířil pouze do pravé tyče. Zbytek poločasu už nabídl pouze neúspěšné dobývání ze strany Pařížanů. V nastaveném čase se po centru Dembélého dostal k hlavičce Danilo Pereira, proti byl ale opět Diaw.

Clermont tak dokázal zaskočit favorita z Paříže a na domácí půdě získal cenný bod. Další ligový duel sehrají oba celky 8. října. Les Lanciers se utkají s Montpellierem, Pařížany čeká souboj s Rennes.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (1)

Přidat komentář
kammil1203

Nedat ani jeden gól Clermontu je opravdu velká ostuda, ty přeplácené hvězdy z Paříže dokázaly, jak Clermont opravdu silně podcenily. Paříž dala před týdnem 4 góly Marseille, protože k zápasu určitě přistoupila mnohem zodpovědněji než dnes. Dnešní výkon Paříže se dá nazvat fiasko, protože nevyhrát u tak slaboučkého týmu jakým je Clermont se nedá pochopit. Za dnešní výkon bych všem hráčům, co nastoupili v základní sestavě, sebral celou mzdu!!!! Dnešní výsledek je neomluvitelný!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele