2. kolo
20.08.2023 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Minamino našel ve Francii půdu pod nohama. Japonec dvěma góly do přestávky skolil Štrasburk

Hráči Monaka porazili ve druhém kole Ligue 1 Štrasburk 3:0 a posunuli se na první příčku tabulky. Mužem zápasu se stal bývalý hráč Liverpoolu Takumi Minamino, který se dvakrát prosadil již v prvním poločase. Po změně stran pak navíc asistoval u trefy Wissama Ben Yeddera a po minulé "zahřívací" sezoně, v níž neměl pevnou pozici v základní sestavě, tak lze považovat jeho aklimatizaci ve Francii za dokončenou.

Monako i přes lehčí komplikace zvládlo první duel na půdě Clermontu, kde vyhrálo 4:2. Hned dvakrát sice prohrávalo, svou střeleckou formu si ale i do letošní sezony přenesl Wissam Ben Yedder, jenž vsítil dvě branky, a přispěl tak k zisku tří bodů. Štrasburk byl také v dobrém rozpoložení, jelikož porazil na vlastním hřišti silný Lyon. Gólem a asistencí vynikl především Jean-Ricner Bellegarde.

Na první střelu v zápase si museli diváci počkat až do 17. minuty, kdy z dálky vypálil vysoko nad branku Aleksandr Golovin. Jen o tři minuty později to za vápnem zkusil také Takumi Minamino, ten už mířil přesně do levého dolního rohu a Matz Sels se natahoval marně. Ve 30. minutě pohrdl šancí na srovnání Lebo Mothiba, když osamocený ve vápně nedokázal hlavou usměrnit míč do sítě. To se o šest minut později povedlo na druhé straně Minaminovi, který zakončil hlavou na zadní tyč a připsal si druhý gól v zápase.

Monako bylo aktivnější i v druhém poločase. Po 10 minutách druhé části zápasu měl Ben Yedder dvě velké šance během minuty. Nejdříve sám proti gólmanovi nedokázal míč procedit za jeho záda a později z úhlu netrefil prázdnou branku. Do třetice se už ale prosadil, když v 58. minutě dokázal využít Minaminovu přihrávku za obranu a s pomocí teče překonal bezmocného Selse. Zvýšit vedení mohl střídající Eliot Matazo, brankář Štrasburku ale jeho střelu pohotově vytěsnil na roh.

Monako tak první domácí zápas v letošní sezoně zvládlo a získalo tři body. Už za pět dní pocestuje k dalšímu ligovému utkání do Nantes, Štrasburk se střetne 27. srpna s Toulouse.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele