24. kolo
01.03.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG remízou v Monaku potvrdilo výkonnostní sešup, Mbappé odehrál jen poločas

Monako zahájilo 24. kolo Ligue 1 bezbrankovou remízou s PSG. Za normálních okolností by se červenobílí z takového výsledku radovali, jenže tentokrát svého soupeře předčili v počtu vyložených šancí. Útočníky však rozesmutnil Gianluigi Donnarumma a zaskvěl se i domácí gólman Radoslaw Majecki. Hosté, v jejichž dresu odehrál pouze první poločas Kylian Mbappé, se naopak podobně jako v předchozích zápasech dlouho utápěli v nekonečných kombinacích, a i přes zlepšený výkon po vystřídání své největší hvězdy podruhé v řadě zaváhali.

Trenér Luis Enrique naposledy proti Rennes sáhl navzdory nepříznivému stavu k nečekanému rozhodnutí, když předčasně stáhl z trávníku Mbappého. Tento krok odůvodnil tím, že si Pařížané musí zvykat na budoucnost bez svého tahouna, čímž v podstatě potvrdil jeho odchod. Úřadující mistr chtěl remízu s Les Rennais odčinit v Monaku, které před vlastním publikem nevyhrálo od začátku prosince.

Domácí ale hned v páté minutě naznačili, že budou klást soupeři výrazný odpor, jelikož bezstarostný únik Folarina Baloguna musel pohotovým zákrokem hasit až Donnarumma. Italský gólman si na Azurovém pobřeží příliš neodpočinul, protože zanedlouho jej prověřil nádhernou střelou směřující do šibenice Takumi Minamino.

Zatímco Donnarumma řešil jeden problém za druhým, defenziva PSG jako by byla na dovolené, neboť záhy nechala svého brankáře na holičkách i při neuznaném zásahu Wissama Ben Yeddera či pokusu o dloubák Maghnese Aklioucheho. Hosté se v první půli zmohli v podstatě jen na nikam nevedoucí kombinace a od inkasovaného gólu je před odchodem do šaten uchránila nepřesnost Ben Yeddera a další famózní skok Donnarummy.

Mizerný výkon Pařížanů odnesl stejně jako před týdnem brzkým střídáním vysmátý Mbappé, po jehož odchodu se Pařížané opravdu herně zlepšili. Byť se na nějakou dobu vytratily i příležitosti domácích, diváci měli možnost sledovat zápas hraný ve vysokém tempu. V 68. minutě si vytvořilo velkou šanci na otevření skóre PSG, ale proti Bradleymu Barcolovi zakročil netradičně hlavou Majecki. Následně se ocitl ve výhodné pozici Vitinha, jenže i jeho ránu zneškodnil polský brankář.

Monako domácí sérii bez vítězství neukončilo, ale získalo alespoň bod. V dalším kole se představí 10. března ve Štrasburku, PSG bude ve stejný den hostit Reims.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele