4. kolo
28.08.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Hvězdy PSG poprvé narazily, zahozené šance útočných es vyústily v remízu s Monakem

Monako dalo téměř zapomenout na nepovedený vstup do sezony a ve čtvrtém kole Ligue 1 remizovalo s PSG na jeho půdě 1:1. Úvodní branku utkání vstřelil už ve 20. minutě Kevin Volland, který se při své individuální gólové akci také zranil. Knížecí klub pak dělal, co mohl, aby ukořistil všechny tři body, jeho naděje ovšem zmařil v 70. minutě z pokutového kopu Neymar. Brazilec si tak připsal osmou trefu z posledních pěti soutěžních utkání.

Šlágr kola měl jasného favorita v domácím PSG, které pod taktovkou nového manažera Christopheho Galtiera znovu přizpůsobovalo ligu k obrazu svému. Pařížané vstřelili 17 branek ve třech utkáních, včetně hattricku Kyliana Mbappého z posledního utkání, který k celku z hlavního města kdysi přestoupil právě z Monaka. To mělo z předešlých dvou zápasů více červených karet než bodů a moc se od něj nečekalo.

Navzdory tomu začali fotbalisté Monaka utkání dobře a důkladným presinkem dělali Pařížanům problémy. Ve 20. minutě navíc domácí obraně prchl Volland a prudkým zakončením otevřel skóre. PSG tak poprvé od konce dubna v ligovém zápase prohrávala. A mohlo být hůř, ve 32. minutě totiž Caio Henrique prověřil Gianluigiho Donnarummu dobrým přímým kopem. Domácí si první velkou šanci vytvořili až v samotném závěru prvního poločasu, a to když Lionel Messi pumelicí zpoza vápna nastřelil levou tyč a hned z dorážky orazítkoval druhou tyč odkryté brány Mbappé.

Obrovskou šancí začala i druhá půle, kdy Donnarumma hrubě neodhadl délku přihrávky a nebezpečně vyrazil ven z brány. Wissam Ben Yedder však jeho chybu nepotrestal, odkrytou bránu totiž z dálky přestřelil. V 59. minutě znovu pohrozil hvězdný útok PSG, když Neymar předal ve vápně míč Messimu a následně se po obranném zákroku soupeře sám dostal k zakončení, brankář hostů mu ale zmenšil střelecký úhel. Neymar měl vzápětí stejně jako Ben Yedder možnost využít odkryté brány po výběhu gólmana, ani on však nemířil přesně. A tak musel brazilský kouzelník udeřit z penalty, kterou si také sám vybojoval a s přehledem srovnal. V 75. minutě šel málem francouzský mistr do vedení, když brankovou konstrukci táhlou ranou trefil Achraf Hakimi. Výhru domácím nezařídil ani v závěru Mbappé, francouzský útočník totiž dvě své velké šance neproměnil.

Dosud stoprocentní PSG poprvé zaváhalo a z domácího zápasu získalo pouze bod. Spravit si chuť může 31. srpna na hřišti Toulouse, ve stejný den Monako vyzve Troyes.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moje obava o to , že by mohlo Monako vyhrát na Psg poté , co prohráli doma s Lens, je doufám zcela zbytečná . Jsou odehrána 4 kola a mají už 2 zářezy .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele