30. kolo
09.04.2023 17:05 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Nantes po změně stran vymazalo dvougólový náskok Monaca

Říjnový vzájemný zápas těchto celků vyšel vcelku jednoznačně pro ten knížecí. Tentokrát se však musel spokojit pouze s remízou, jelikož Antoine Kombouaré zřejmě o pauze dokázal svůj tým vyburcovat. Opětovný postup do finále Coupe de France je sice hezká věc, avšak setrvání mezi francouzskou elitou stále není jisté.

Úvodní dvacetiminutovka sice byla odehrána s velkým nasazením a v dobrém tempu, nicméně se musela obejít bez vyložených brankových příležitostí. To se změnilo v jejím samotném závěru, kdy Evann Guessand zahrál na rohový kop. Od praporku centroval Caio Henrique, Axel Disasi využil zaváhání obránce a po zpracování hrudí pálil nekompromisně pod břevno - 0:1.

Po půlhodině hry Andrei Girotto vcelku zbytečně zahrál na roh. Jeho rozehrávky se znovu ujal Caio Henrique. Alban Lafont při vyběhnutí zaváhal, čímž dal Eliotu Matazovi příležitost ke skórování. Samuel Moutoussamy vykopával až v době, kdy míč celým svým objemem překročil brankovou čáru - 0:2. Do poločasového hvizdu se více hrálo před domácí svatyní, leč bez velkých šancí.

Po změně stran působili hosté místy až příliš sebejistým dojmem, což se jim poprvé nevyplatilo v 65. minutě. Tentokrát to byl Ludovic Blas, kdo centroval od stejného rohového praporku na malé vápno, kde Mostafa Mohamed, jenž byl v té době na hrací ploše nějakých sedm minutek, stylovým koníčkem snížil - 1:2.

Hned po rozehrávce mohl být rozdíl ve skóre opět dvougólový, kdyby si Golovin nevylámal zuby na Lafontovi. Poté zahrozil Wissam Ben Yedder, jenže tohle opravdu nebyl zápas prozatím sedmnáctigólového střelce. A nedařilo se ani Krépinu Diattovi. Zato Ludovic Blas zažívá povedený týden. Ve středu jediným zásahem rozhodl pohárové semifinále s Lyonem.

A teď si v rámci 30. kola Ligue 1 počíhal na zadní (pravé) tyči na centr Quentina Merlina, který hlavou zblízka usměrnil na místo určení a zaznamenal svůj sedmý gól v sezoně - 2:2. V 85. minutě nasadil Mohamed při rychlém protiútoku Nübelovi jesličky, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Velká škoda pro tým ze Stade de la Beaujoire. V nastaveném čase ještě vychytala domácí jednička Wissama Ben Yeddera.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele