33. kolo
30.04.2023 13:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Faitout Maouassa (© AFP)

Montpellier zaskočil favorita a z Monaka si odváží nečekaně hladkou výhru 4:0

Monako nedokázalo odčinit nedávný ligový neúspěch na půdě konkurenčního RC Lens (0:3), teď podruhé za sebou nedokázalo skórovat a s dobře hrajícím Montpellierem utrpělo vysokou porážku 0:4. AS si tak po druhé porážce v řadě za sebou zkomplikovalo boj o Ligu mistrů, neboť se stále nachází na čtvrtém místě tabulky se ziskem devětapadesáti bodů a právě na třetí Lens momentálně ztrácí pět bodů.

Hosté vyškolili svého nedělního protivníka z produktivity a navíc předvedli kompaktní týmový výkon. Na rozdíl od svého rivala potvrdili zlepšenou formu po výhře nad Rennes (1:0) a se třiačtyřiceti body se udrželi na dvanácté příčce. Domácí favorit přitom vstoupil do tohoto střetnutí o něco aktivněji a první možnost si vypracoval již po necelých deseti odehraných minutách, avšak po zpětné přihrávce Ben Yeddera a razantní střele Diopa skvěle zasáhl brankář Lecomte.

MHSC však v následujícím průběhu přidalo a ve 14. minutě chtělo otevřít gólový účet, nicméně Arnaud Nordin po perfektní kolmici do běhu nevyzrál tváří v tvář na pozorného gólmana Nübela. Neuběhlo však ani dalších čtrnáct minut a stejný hráč přeci jen skóroval, jelikož vsítil úvodní gól tohoto zápasu po vynikajícím sólu téměř z poloviny hřiště, kdy se zbavil hned tří bránících protihráčů, a z patnácti metrů se trefil přímo k levé tyči.

Montpellier mohl navýšit náskok v poslední minutě základní hrací doby první půle, ale rychlonohý Wahi po brilantní nahrávce mezi dva hráče zamířil šajtlí o pár decimetrů vedle pravé konstrukce. Krátce po změně stran neproměnili dobré možnosti Ben Yeddera s Nordinem a v 65. minutě nevyzrál na skvělého Lecomteho zcela osamocený Matsima.

Svěřenci trenéra Michela Der Zakariana pojistili náskok ještě v téže minutě. Po rychlém brejku vymyslel geniální patičku Wahi a našel rozběhnutého Faitouta Maouassu, který z mírného úhlu zamířil k bližší tyči. Za dalších sedm minut definitivně rozhodl svou druhou brankou v utkání Nordin, neboť se ze středu šestnáctky trefil do protějšího spodního růžku - 0:3.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem přidal čtvrtý a poslední zásah MHSC střídající Stephy Mavididi po další vynikající nahrávce nejlepšího muže na trávníku Nordin a z deseti metrů chladnokrevně obstřelil naprosto bezmocného Nübela. V samém závěru ještě skóroval hostující Germain, ovšem jeho trefa nakonec neplatila kvůli nedovolenému zákroku.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele