25. kolo
25.02.2023 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Lyon po neúspěchu s Auxerre zabral, na půdě Angers slavil dvobrankovou výhru

Před týdnem Lyon překvapivě selhal na půdě Auxerre, tentokráte ovšem zaváhání s celkem, který dlouhodobě usiluje o záchranu, lépe řečeno jeho šance na udržení jsou každým kolem mizivější a mizivější, nepřipustil. Nutno ovšem podotknout, že odpor soupeře nadobro zlomil až ve zhruba posledních deseti minutách, do té doby vedl nad Angers jenom o jednu branku.

V 7. minutě se pokusil pohnout bezgólovým stavem nejprve domácí útočník Niane, jenže tak trochu hlavičkoval v nekomfortní pozici, a tak jeho pokus nezamířil do brány. Ve 32. minutě se na hranici brankového území zjevil v dobrém postavení jeho spoluhráč Sima, avšak ani jeho střela hlavou nebyla povedená. Kdyby byla za bránou natěsno postavená tribuna, skončil by míč pravděpodobně na ní.

Lyon do té doby nepůsobil vůbec nebezpečně, až do 38. minuty vyprodukoval jediné zakončení, o to se postaral v 11. minutě Lovren, bylo nicméně zablokováno bránícím Salamou. Na každý pád hosté ukázali svému protivníkovi, jak efektivní umějí být. A ve 38. minutě se radovali ze vstřeleného gólu.

I když v tomto případě ani nešlo o nějakou úplnou tvorbu brankové příležitosti, akorát že Thiago Mendes vzkázal, že kromě běžných povinností ve středu pole dokáže slušně zahrávat také přímé volné kopy. Obstřelil šikovně zeď a zacílil merunu do spodního rohu brány, k němuž se brankář Bernardoni marně natahoval.

V 53. minutě mohl náskok Les Gones navýšit Lukeba, avšak jeho hlavičku Bernardoni zlikvidoval. Angers obecně ve druhé půli působilo směrem dopředu mdlým dojmem. A taková skutečnost byla nakonec vodou na mlýn pro jeho konkurenta, který v 80. minutě přece rozvlnil síť podruhé, to když přihrávku Caquereta u bližší tyče zužitkoval Sarr.

Domácí sice dokázali utkání zdramatizovat, v 87. minutě totiž číhající Sima využil hrubice Lovrena, který velmi špatně rozehrával s gólmanem Anthonym Lopesem, ovšem o pár chvil později Olympique přece strhl definitivně výhru na svou stranu, poněvadž se Barcola z vápna svou pravačkou ve vyložené možnosti v koncovce nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele