24. kolo
17.02.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Rayan Raveloson v souboji s Aminem Sarrem (© AFP)

Auxerre dvěma slepenými góly dokonale zaskočilo Lyon

Olympique vyrazil na 300 kilometrů dlouhou cestu v pozici favorita, jelikož v posledních týdnech předváděl velice dobré výkony, na základě kterých vyšplhal do horní poloviny tabulky. A k tomu slavil postup do čtvrtfinále Coupe de France. Jenže AJA naznačilo, že svůj boj o setrvání mezi francouzskou elitou rozhodně nevzdává.

Během úvodní dvacetiminutovky byli aktivnější hosté a v jejím závěru dostali příležitosti zahrávat přímý kop, který Rayan Cherki při absenci Alexandreho Lacazetta posadil na hlavu Sinalyho Diomandého, a ten pořádně protáhnul Ionuta Radua. Další střela patřila domácímu Gaëtanovi Perrinovi, avšak brzy byla zblokována.

Následně se pokusil o první změnu skóre argentinský mistr světa Nico Tagliafico, avšak poněkud zapomněl na razanci. Po půl hodině hry zahrozil Matthis Abline, nicméně na rozdíl od duelů s Angers a Monakem mu nebylo přáno. A tak přišla na pořad večera 36. minuta a s ní centr Corentina Tolissa na Moussu Dembélého, jehož hlavičku z hranice malého čtverce gólman nedokázal zkrotit - 0:1.

V 50. minutě se neohroženě cpal do šestnáctky Han-Noah Massengo, pro což neměl pochopení Diomandé, a rozhodčí Jérôme Brisard nařídil penaltu, kterou Gaëtan Perrin s velikou porcí štěstí proměnil - 1:1. Tím zadělal na dokonalý obrat, jelikož krátce po rozehrávce domácí kopali od rohového praporku. Nuno Da Costa na přední tyči prodloužil na tu zadní, kde zůstal naprosto osamocený Jubal Júnior, a jeho hlavička skončila v síti - 2:1.

Krátce po svém příchodu na hrací plochu, kdy nahradil střelce celkově druhého gólu této partie, střílel mimo Gauthier Hein. Sedmadvacetiletý hráč byl vidět i čtvrt hodiny před koncem, když se po pobídce od Sirikiho Dembélého otočil kolem svého strážce, a bleskurychlým zakončením pak přinutil Anthonyho Lopese k výbornému zákroku. Zbývající pasáž jenom potvrdila, že tohle rozhodně nebyl zápas lyonského týmu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele