34. kolo
07.05.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Farés Chaïbi u míče (© AFP)

Zápas mezi Ajacciem a Toulouse žádný gól nepřinesl

Po zisku Coupe de France sehrálo TFC druhé utkání. Po porážce s Lens bere alespoň bod, díky čemuž jich má na kontě po čtyřiatřiceti kolech dvaačtyřicet. Zato Korsičané pravděpodobně promarnili poslední možnost, jak vylepšit svou nepříznivou situaci a zdramatizovat boj o udržení.

Už ve 4. minutě zkusil štěstí Mohamed Youssouf, jenže jeho střela nepatřila k těm, na které by se mělo dlouho vzpomínat. Na opačném pólu o sobě dal vědět Thijs Dallinga. Hráč, který ve vzpomínaném pohárovém finále zaznamenal hned dvě branky svého týmu, vyšel tentokrát střelecky naprázdno.

Ani následující fáze nepřinesla zajímavé situace. Možná s výjimkou zakončení Zakakariy Aboukhlala, které François-Joseph Sollacaro, jenž dostal mezi třemi tyčemi přednost před Benjaminem Leroyem, sice v rukavicích neudržel, ale žádná pohroma se pro Ajaccio přece nekonala. Největší šance první pětačtyřicetiminutovky se odehrála v její 41. minutě.

Aboukhlal si naběhnul za obranu, jenže byl až příliš blízko gólmanovi, než aby jej mohl prostřelit. Dorážet se pokoušel Brecht Dejaegere, leč skákavý míč nezasáhnul podle svých představ. Teprve po změně stran začal být aktivnější Branco van den Boomen, který jakožto jeden z mála borců hájících barvy klubu ze Stadium Municipal podává prakticky po celou sezonu velmi dobré a stabilní výkony.

Ani jemu však nebylo v tomto střetnutí dopřáno rozvlnit síť. Nezvládnul to ani Fares Chaïbi, protože byl vychytán Sollacarem, tak jako Mikkel Desler v minutě sedmasedmdesáté. Krátce předtím si merunu osahal i Maxime Dupé. Ovšem opravdu větší vzruch přinesla až 85. minuta, kdy rozhodčí Batta odpískal penaltu po faulu na Vincenta Marchettiho. Záhy ji každopádně odvolal, protože celé akci předcházel ofsajd.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele