28. kolo
19.03.2023 13:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Krépin Diatta (© AFP)

Monaco na stadionu Ajaccia zastavilo sérii bez výhry

Není to tak dávno, co to vypadalo, že knížecí klub cílí na konečnou druhou příčku v tabulce, což se mu naposledy podařilo v sezoně 2017/2018. Od té doby k ní měl dvakrát velmi blízko. A díky celkově šestnáctému vítězství v tomto směru ještě není bez šance. Ledacos naopak dál nasvědčuje tomu, že Ligue 1 se v příští sezoně bude hrát bez Ajaccia, které proti AS dohrávalo o deseti.

Během úvodních třiceti minut se před zraky 7 200 diváků a divaček na Stade François Coty odehrála jediná zaznamenáníhodná situace, a sice gól, který vsítil Wissam Ben Yedder, když stál ve správný čas na správném místě a zblízka dorazil hlavičku Guillerma Maripána, kterou Benjamin Leroy tak docela nezkrotil - 0:1.

V poslední nastavené minutě úvodního dějství měl Youcef Belaïli velikou příležitost vyrovnat, ale balon nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

Ať už trenér Olivier Pantaloni řekl o pauze svým svěřencům v šatně cokoli, většina z toho vzala za své osm minut po startu druhého poločasu, protože Cyrille Bayala šel proti míči nohama napřed, takže zasáhnul Caia Henriqueho, a ten nakonec zápas dohrál. Na rozdíl od rodáka z Burkiny Faso, jemuž Jérémy Stinat bez dlouhého přemýšlení ukázal rovnou červenou kartu.

Hosté se evidentně uklidnili, zároveň však platilo, že se dál nepouštěli do žádných větších akcí. Až Takumi Minamino zatoužil po druhé brance, jenže neprostřelil před sebou stojící protihráče. Mohamed Camara se dostal v 80. minutě do ještě výhodnější pozice, jenže s ní naložil mizerně. A když tváří v tvář Nübelovi neuspěl Riad Nouri, byla znovu řada na výběru kouče Clementa.

V 84. minutě si Camara všimnul nedobrého postavení defenzivní řady, takže uličkou pobídnul Krépina Diattu, a ten pak lehce přehodil muže v rukavicích - 0:2. O třetí zářez se pokusil Minamino, nicméně po jeho střele se kopalo pouze od rohového praporku. Zbývající fáze utkání se nesla ve znamení toho, že Monaco má nahráno, zatímco L’ours věděli, že v početní nevýhodě s výsledkem sotva něco udělají.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele