6. kolo
04.10.2020 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Samuel Kalu (© AFP)

Bordeaux s přehledem porazilo trápící se Dijon

Les Girondins už mnohokrát ztratili zápas, do kterého vstupovali v roli jasného favorita. Tentokrát však doma na DFCO vyzráli, v čemž jim pomohla i brzká trefa Rémiho Oudina. Hosté po porážce 0:3 zůstávají s jedním bodem na samotném chvostu tabulky.

Už ve 4. minutě to zkusil Yacina Adli. Saturnin Allagbé byl ovšem připravený. Ve 12. minutě rozehrával Rémi Oudin přímý kop z poměrně ostrého úhlu. Proto nikdo nečekal, když volil přímou střelu, která propadla až do sítě - 1:0. Aktivní Yacine Adli se znovu pokoušel prosadit v šestadvacáté minutě. Jeho snaha byla však zblokována.

Ve 29. minutě se k velkému sólu po přihrávce Nicolase De Prévilleho odhodlal Samuel Kalu. Z levého křídla si seběhnul do středu hřiště, odkud ze vzdálenosti nějakých patnácti metrů od brány zacílil přesně k pravé tyči - 2:0. Před odchodem do šaten mohli hosté snížit. Po rozehrávce standardní situace se balon od Mounira Chouiara dostal k Mamovi Baldému, jehož střelu výborně zlikvidoval Costil.

Hned po změně stran chtěli pojišťovací třetí trefu přidat Toma Bašić a po něm i Nicolas De Préville. Obě příležitosti mířily nad. Zmíněný Toma Bašić vyzkoušel Allagbého pozornost i v 64. minutě. Dvě minuty po něm se ke střele na opačném pólu odhodlal Fouad Chafik, jenže brána mu byla poněkud malá.

V 80. minutě se po Adliho rozehrávce rohového kopu dostal míč Dilane Bakwovi. Osmnáctiletý útočník si na svou úvodní branku bude muset ještě počkat. Minutu před vypršením řádné hrací doby vedl balon po levé straně Mehdi Zerkane. První střelu ještě gólman dokázal vyrazit, avšak Toma Bašić byl při své dorážce nekompromisní - 3:0.

Dijon má teď díky reprezentační přestávce dva týdny na to, aby se co nejlépe připravil na zápas sedmého kola, ve kterém ovšem na Stade Gaston Gérard nepřijede nikdo jiný, než vedoucí celek tabulky, Stade Rennes. Bordeaux se pokusí navázat na dobrý výsledek i výkon na Stade Vélodrome v Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele