9. kolo
01.11.2020 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Gelson Martins (© AFP)

Spokojené Monaco doma čtyřmi góly skolilo Bordeaux

Monaco po třech kolech konečně zabralo naplno, nechalo zapomenout na debakl z minulého týdne na půdě Lyonu, předvedlo jeden z nejlepších výkonů sezóny a doma bez obtíží skolilo čtyřmi branky Bordeaux, před které se tak v průběžném pořadí dostalo o dva body. Jeden gól si na své konto připsali Wissam Ben Yedder a Gelson Martins, dva pak Kevin Volland.

Když se knížecí celek radoval ze skalpu svého soupeře naposledy, psal se březen roku 2018. Od té doby s Les Girondins dvakrát prohrál a jen jednou remizoval. Tentokráte ale svěřenci trenéra Nika Kovače našli správný recept a o svém úspěchu rozhodli prakticky v první půli, a to během pouhých tří minut. V rozmezí 28. a 31. minuty totiž skórovali dohromady třikrát.

Hosté naopak předvedli asi nejhorší vystoupení v dosavadních devíti zápasech od srpnového startu tohoto ročníku. Alespoň po výsledkové stránce zklamali, čtyři branky za devadesát minut zatím ještě neobdrželi. Hlavně venku tak píší jiný příběh než na Matmut Atlantique, na cizím hřišti prohráli již potřetí ze čtyř případů a propadli se v tabulce na dvanácté místo.

Úvodní půlhodinka tohoto měření sil nenabídla v podstatě žádnou zajímavou situaci. Po ní se však situace pohnula výrazně směrem kupředu. Nejprve při hlavičkování trefil kapitán Ben Yedder ruku bránícího Pabla, a přestože i tak skončil jeho pokus v brankové síti, sudí Buquet už těsně předtím nařídil pokutový kop. Přesný zásah tedy nebyl uznán, ASM však nesmutnilo.

Sám Ben Yedder se totiž následně chopil exekuce penalty a zamířil za záda gólmana Costila i nyní, poněvadž svou střelu vyslal velezkušeně do jeho protipohybu. Uběhly přitom jen dvě minuty a Monaco svoje vedení navýšilo. Ben Yedder v šestnáctce uvolnil Aguilara, ten zprava poslal pas na zadní tyčku, odkud skluzující Gelson Martins na poslední chvíli stačil zacílit.

Katastrofální pasáž hry zakončilo Bordeaux ještě o pár desítek vteřin později dalším, v pořadí už třetím inkasováním, to když Ben Yedderův oblouček zleva využil hlavou z hranice malého vápna Volland. Opařené mužstvo kouče Jeana Louise Gasseta marně reagovalo na tenhle nepříznivý stav. A to i přesto, že pro druhé dějství v jeho sestavě došlo hned ke třem změnám.

Nakonec monacký výběr vyzrál na Costila taktéž v 58. minutě. Ben Yedder ze středu pole uvolnil na levé straně Gelsona Martinse, ten adresoval svou přihrávku před bránu, odkud zamířil Volland snadno za brankovou čáru. Tchouaméni v 69. minutě mohl náskok Monaca navýšit, ovšem hlavou nasměroval balón mimo, a Costil v 74. minutě poté vychytal Diopa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele