9. kolo
07.10.2018 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SM Caen 2:0

Marseille doma opět zabrala a dokázala si připsat velmi cennou výhru. Postarali se o ni Konstantinos Mitroglou a Florian Thauvin, kteří pálili přesně ještě v první půli. Caen toho v ofenzivě naopak moc neukázalo a zaslouženě odjíždí poraženo.

Rudi Garcia zvolil i proti Caen to nejlepší, co měl k dispozici. Od začátku tak startovaly opory jako Rami, Strootman, Thauvin, Payet nebo Ocampos. Hostující Caen se spoléhalo především na trio rychlých útočníků v podání Beauvueho, Crivelliho a Ningy. Pohyby a reflexy brankáře Stevea Mandandy vyzkoušel poprvé mladý obránce Frédéric Guilbert a shledal, že měl možná raději nahrávat.

Na opačné straně se Thauvin posunul trochu více na střed, ale vystřelil slabě. Olympique se každopádně ujal otěží zápasu a tempo určoval pomocí jednoduché strategie - nepůjčit soupeři míč. Ve 12. minutě volali příznivci hostující ekipy po penaltě, když ve vápně Rami skolil Enza Crivelliho, ale sudí Millot faul neviděl. Povedenou ranou se prezentoval Dimitri Payet.

O pár minut později zahodil obrovskou šanci Konstantinos Mitroglou. Ke zkušenému řeckému snajprovi dostal míč Sakaj a ačkoli byl Mitroglou před bránou sám, nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče! Povedlo se mu to ale o chvíli později. Deset minut před koncem první půle si seběhl pro míč Florian Thauvin a nacentroval před bránu. Tam správně viděl nabíhajícího Mitrogloua. Ten míč ve výskoku jemně tečoval a brankář Samba byl bezbranný!

Mitroglou mohl velmi brzy přidat další branku, když postupoval na pozičně špatně postaveného obránce, jenže místo nahrávky volil střelu mimo. Přesto se domácí Marseille ještě v první půli dočkala další trefy. Po rychlém brejku přihrál Payet zprava na nabíhajícího Floriana Thauvina, který s míčem u vápna udělal několik kroků a poslal jej mimo dosah brankáře Samby - 2:0.

Samba byl oporou svého týmu a v nastaveném čase ukázal ještě jeden prvotřídní zákrok. Po standardní situaci se míč dostal k Mitroglouovi, který hlavičkoval přesně. Jenže Samba se vymrštil a rukou dokázal míč směřující do brány vyrazit ven! V druhé půli začalo Caen daleko aktivněji. Pět minut po změně stran mohl snížit Crivelli, který dostal přihrávku za domácí obranu, jenže zblízka neprostřelil Mandandu.

Na opačné straně si na dlouhý pas naběhl Thauvin, překonal ofsajdovou linii a málem by překonal i brankáře Sambu, jenže za něj zaskočil obránce Djiku a míč srazil na roh! Zapotil se také brankář Mandanda, kterého vyzkoušel Claudio Beauvue. Ten unikl bránícímu Sakajovi a technickou ranou prověřil schopnosti Mandandy.

Ke konci utkání se tempo zápasu uklidnilo a šancí ubylo. Payet vyslal do sprintu střídajícího Germaina, jenže ten nestihl včas vypálit. V samém závěru mohl snížit veterán Malik Tchokounté, jenže jeho zakončení zamířilo těsně nad břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele