7. kolo
26.09.2018 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nîmes Olympique - EA Guingamp 0:0

Guingamp na sedmý pokus konečně vyválčil své vůbec první body v sezóně, na jeho umístění na samotném dně tabulky se ale nic nezměnilo. Vůbec poprvé se mu podařilo udržet čisté konto, přežil přitom v závěru prvního poločasu i soupeřovu penaltu. Nimes, které po tomto kole zůstalo na svém dvanáctém místě tabulky, uhrálo plichtu už potřetí za sebou.

Hosté letos stačili vsítit pouhopouhé čtyři góly, na půdě nováčka této soutěže ale začali poměrně nebojácně. Ve 21. minutě Thuram zleva poslal přihrávku do vápna, kde si míč zpracoval Benezet, ten následně svým pasem vybídl na druhé straně nabíhajícího si Traorého, jeho pokus z halfvoleje ovšem stačil gólman Bernardoni polapit.

O deset minut později byl EAG ještě blíže svému vedení, to když se na hranici ofsajdu uvolnil do pokutového území Thuram, tlačil svou střelu ke vzdálenější tyčce, balón však k jeho smůle narazil právě jen do brankové konstrukce. Ve třetí minutě nastavení se vůbec poprvé k něčemu vážnějšímu propracoval také Olympique. A bylo to vinou videa.

Po rohovém kopu si nejprve hlavní arbitr Millot nevšiml, že na zadní tyčce Thuram stáhl k zemi Guillaumeho, když však spatřil opakovaný záběr, ukázal na bílý puntík a viníkovi této situace ještě udělil žlutou kartu. Jenže exekutor dodatečně nařízeného pokutového kopu Bozok si nevedl podle vlastních představ a orazítkoval pouze tyčku.

Druhé dějství pak v podstatě nenabídlo žádné zajímavé momenty, které by stály za zmínku. Možná jen ten ze 67. minuty. Thuram, jenž v první půli trefil tyčku a způsobil o pár minut později penaltu, nakonec tenhle souboj pro zranění nedohrál. Ostře ho totiž ve skluzu trefil Landre, musel být odnesený na nosítkách a asi na chvilku si od fotbalu odpočine.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele