3. kolo
26.08.2018 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Monaco 2:1

Díky fajnové formě Francoise Kamana se Girondins Bordeaux napotřetí dočkalo bodového zisku. Odneslo to Monaco, které si rozhodně představovalo start do nové sezony lépe.

Čtyři body jsou pro Falcaa a jeho spoluhráče málo. Na stadionu Matmut Atlantique mohli uhrát alespoň bod, kdyby si pohlídali situaci z nastavení. Dočasný kouč Éric Bédouet potěšil klubové příznivce, kteří čekají, jak to dopadne s možným angažováním bývalé hvězdy Arsenalu Thierryho Henryho, jenž dosud vypomáhal u belgické reprezentace.

Jako první mohl otevřít skóre Samuel Kalu, ale nastřelil jenom tyčku. Sedmatřicátá minuta přinesla ránu z dálky od Youriho Tielemanse, která vypadala nadějně, avšak nakonec v síti neskončila. Hned po změně stran sundal Jemerson na hranici vápna aktivního Kalua, načež zkušený rozhodčí Clément Turpin sebejistě ukázal na značku pokutového kopu.

Kamano si nedělal vůbec žádné problémy a s přehledem uklidil kulatý předmět na místo určení - 1:0. Pět minut poté se souboj obou hráčů opakoval, akorát s tím rozdílem, že z něj vyšel vítězně Diego Benaglio. V 63. minutě vyrobil coby poslední muž velikou hrubku Jules Koundé a Pietro Pellegri levačkou propálil Costila, díky čemuž si v sedmnácti letech připsal na konto první gól v Ligue 1 - 1:1.

Jemerson se v hlavní roli ocitnul zase v 76. minutě. Naštěstí pro něj i celý knížecí klub se vlastní branka nekonala. Na druhé straně hřiště Benaglio fauloval Younousse Sankharého a kopala se druhá pětka. Kamano přepustil pozici exekutora Kaluovi, jehož zanedlouho pětatřicetiletý Švýcar vychytal a alespoň částečně odčinil své zaváhání.

Jeho spoluhráče to bohužel neprobudilo. Naopak ve druhé minutě nastavení sehráli domácí výbornou akci, v jejímž závěru přiťuknul Sankharé zpět na Kamana, který z kroku z hranice vápna zacílil svým technickým obstřelem přesně k pravé tyči - 2:1. Na tuto pozdní branku už Jardimova skvadra nedokázala reagovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele