10. kolo
20.10.2018 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Nantes - Toulouse FC 4:0

Nantes doma dokázalo překvapit a přesto, že bylo považováno za jasného outsidera, připsalo si velmi jasné vítězství. Do sítě nesoustředěného Toulouse se prosadilo čtyřikrát, na čemž měl zásadní podíl Emiliano Sala jakožto autor hattricku.

Zprvu to nevypadalo na nějaký ofenzivní koncert, nýbrž se zápas svým tempem trochu loudal. O nasazení hráčů a jejich bojovnosti není pochyb, ale kombinace se na obou stranách hřiště zasekávala na mnoha nepřesnostech a zbrklých nápadech obou soupeřů. Zkušený brankář Baptiste Reynet se k míči pořádně dostal až ve 12. minutě, když jej nevýraznou ranou zaměstnal Valentin Rongier.

Po dvaceti minutách pálil Emiliano Sala ještě nepříliš razantně, ale o pět minut později se mu už podařilo otevřít skóre utkání. Boschilia totiž našel krásnou nahrávkou zkušeného útočníka a ten se s ničím nemazal. Přesnou ranou poslal domácí do vedení. Po dalších dvanácti minutách už to bylo o dvě branky. Tentokrát si míč nechal Gabriel Boschilia, který dobře udělal. Viděl totiž volné místo v obraně a krásnou ranou nedal brankáři Reynetovi šanci.

První poločas byl minulostí a Nantes mohlo být mnohem spokojenější. Toulouse se naopak nepřestávalo divit, protože dnešní utkání mu vůbec nešlo. Hostující kapitán Max Gradel se pokusil o střelu z větší dálky, jenže ta nemířila na bránu. Nejnebezpečnějším mužem zápasu byl bezpochyby Emiliano Sala, který po hodině hry zkoušel další zajímavou střelu, která se však opět do brány nevešla.

Na opačné straně pelášil po individuální akci do vápna domácích Corentin Jean, jenže jeho zakončení brankář Ciprian Tătăruşanu dokázal vyrazit! Na opačné straně musel opět zasahovat brankář Reynet, kterému jeho obránci moc nepomohli. První ránu ještě Reynet dokázal vyrazit, ale na dorážku Emiliana Saly už byl krátký - 3:0 pro Nantes.

A nebylo to z jeho strany všechno. Mladík Enock Kwateng totiž poslal do vápna skvělý pas a nejvýš ve vzduchu byl zase dnes téměř dokonalý kanonýr Emiliano Sala, který si mohl připsat hattrick! Především díky jeho skvělému výkonu si domácí Nantes mohlo připsat důležité tři body, zatímco hodně nevýrazné Toulouse domů jelo s debaklem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele