11. kolo
27.10.2018 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Dijon FCO 2:2

Ani druhý ligový, respektive třetí soutěžní zápas Monako pod vedením Thierryho Henryho nevyhrálo. Knížecí klub se představil doma proti Dijonu a dost možná byl rád, že vůbec získal bod za remízu 2:2. Monako totiž ještě čtvrthodinu před koncem prohrávalo.

Vleklá krize Monaka nebere konce a zatím to nezměnil ani Thierry Henry, legendární francouzský útočník. Monaku v tomto zápase chyběli někteří klíčoví hráči v čele s útočníkem Radamelem Falcaem a na hře to bohužel bylo znát. Domácí si první gólovku vypracovali v 16. minutě do té doby nezáživného utkání. Moussa Sylla to zkoušel z úhlu na zadní tyč, ale branku netrefil a hned vzápětí uspěchal svojí koncovku Sofiane Diop, který po chybě brankáře mohl zakončovat do prázdné branky, jenže Diop trefil prvního stojícího protihráče.

Knížecí klub přeci jenom zvýšil obrátky a nakonec se dostal do vedení. Barrecův centr napříč vápnem uklidil střelou z první Benjamin Henrichs a radost příznivců červenobílého klubu mohla propuknout. Ne však na dlouho. Romain Amalfitano zblízka ještě Benaglia nepřekonal, ale hned po něm Mickaël Alphonse už ano. Benaglio proti němu vyběhl a Alphonse mu nasadil jesličky a srovnal na 1:1.

Tento stav vydržel až do druhého poločasu, přesně do doby, než Dijon výsledek otočil a Henrymu přidělal další vrásky. V 57. minutě našel přihrávkou pod sebe Rosier nebráněného Mehdiho Abeida a ten tečovanou střelou do protipohybu překonal Benaglia.

Monako se nehodlalo s výsledkem smířit a mělo spoustu šancí na vyrovnání. Moussa Sylla si však vybral další slabší chvilku a ve vyložené příležitosti opět selhal. Na druhé straně musel Benaglio vyrazit nepříjemnou, dalekonosnou ránu Amalfitana. Čtvrthodinu před koncem rozehráli domácí standardní situaci a Kamil Glik hlavou k tyči srovnal na 2:2. Když utkání směřovalo ke svému konci, sahal Dijon po rozhodnutí, jenže skvělý Benaglio na brankové čáře zastavil pokus Slitiho. Monako remizovalo s Dijonem 2:2 a jeho krize se prohlubuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele