1. kolo
11.08.2018 20:00 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

Angers SCO - Nîmes Olympique 3:4

Skvostný návrat do Ligue 1 po dlouhých 25 letech zažilo Nimes. Nováček soutěže na úvod přestřílel Angers 4:3 a získal první tři body do tabulky. Na stadionu Raymonda Kopy se odehrál fantastický zápas se šťastným koncem pro hostující celek. Domácím dokonce nestačilo ani dvoubrankové vedení či přesilová hra a v závěru zápasu SCO totálně zkolabovalo. Hned ve třech brankách Nimesu měl prsty Renaud Ripart.

Angers bylo coby zkušenější celek favoritem, ale Nimes oplývalo postupovou euforií a nadšením a právě to dost možná rozhodlo, ale pěkně popořádku...

Domácí SCO nováček dokonale zaskočil a už v 5. minutě vedl 1:0 díky fantastickému sólu Sada Thiouba. Ten od poloviny hřiště neztratil balón, prokličkoval mezi domácími hráči a perfektně zakončil. Fantastický gól znamenal rychlé vedení, ale Angers se z toho dokázalo dostat. Vincent Pajot měl na kopačce vyrovnání a ve skluzu netrefil balón, domácí se tak dočkali až o deset minut později. Po šikovné akci se na vápně prosadil utaženou placírkou Pierrick Capelle. Nimes mohlo pouze litovat, že pomalou zpětnou přihrávku na vápno nedokázalo nikterak zastavit.

Angers tedy ještě do poločasu vyrovnalo a pak ve druhém dějství dokonce strhlo vedení na svojí stranu. Další zpětnou přihrávku propasíroval za záda brankáře Bernardoniho Angelo Fulgini a za další tři minuty zvyšoval už na 3:1 na zadní tyči hlavičkujicí Ismaël Traoré. A s hosty mohlo být ještě hůře, kdyby Tait neorazítkoval jen tyč. Zdálo se, že Angers drží pevně zápas ve svých rukou, ale nebylo tomu tak. Čtvrthodinu před koncem se nováčkovi podařilo vstřelit kontaktní gól, Clément Depres se dostal za obranu a samostatný únik s přehledem proměnil.

Jenže Olympique si pak honbu za vyrovnáním zkomplikoval. Florian Miguel uviděl po druhé žluté kartě červenou a hosté museli dohrávat v početní nevýhodě. Ani to ale domácím nestačilo. Na 4:2 odmítl zvýšit Manzala, který zblízka nepochopitelně netrefil branku a pak přišel trest. Velmi krutý trest. Renaud Ripart si naběhl na přesnou přihrávku a ve skluzu srovnal na 3:3. Obrovská radost nováčka se pak ještě znásobila, protože za dvě minuty Renaut Ripart předvedl důraz ve vápně a další brankou dokonal šokující obrat. Angers ani v početní převaze neudrželo náskok a nakonec doma ztratilo všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele