29. kolo
11.03.2018 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SM Caen 1:0

Lyon konečně utnul svou mizernou bilanci šesti utkání bez vítězství a v Ligue 1 urval tři body vůbec poprvé od ledna. Navázal tak na čtvrteční úspěch v Evropské lize na půdě moskevského CSKA a aspoň do nedělního večera stáhl něco ze svého manka na třetí Marseille. Caen tentokráte nedokázalo svému soupeři konkurovat, jako se mu to podařilo na začátku března v Coupe de France.

Domácí aktuálně nejsou v nejoptimálnější pohodě, v podstatě jedinou soutěží, ve které zatím mohou být spokojeni, je Evropská liga. V lize si situaci v několika uplynulých týdnech značně zkomplikovali, přitom jednoznačným cílem je pro ně třetí pozice, zaručující Ligu mistrů pro příští sezónu. Výhru potřebovali získat co nejdříve. A díky brance Bertranda Traorého nyní svou ambici splnili.

Na svého protivníka přitom neměli Les Gones úplně nejlepší vzpomínky, ten ho totiž vyřadil nedávno ze čtvrtfinále Francouzského poháru. Určitě tak měli velkou touhu oplácet. Nicméně Caen působilo v obraně velmi kompaktně, ostatně jako po většinu tohoto ročníku, a především v prvním poločase favorita tohoto střetnutí do nějakých větších šancí nepouštělo.

Vlastně až deset minut před obrátkou se Olympique přiblížil k reálnému vedení. Maolida naběhl středem hřiště proti přesile, následně si narazil míč se svým spoluhráčem Díazem, vnikl na hranici šestnáctky a odtud vypálil levačkou, každopádně gólman Vercoutre, mimochodem bývalá dlouholetá opora Lyonu, zakročil včas a s trochou štěstí vyrazil jeho střelu do zámezí.

Ve 48. minutě OL znovu ohrozil Vercoutreho bránu, po nenápadné akci na levé straně přebral Mendy balón od Maolidy, navedl si ho blíže do středu a technicky zakončil, a nakonec jeho pokus doplachtil na vzdálenější tyč. I Caen na druhé straně orazítkovalo brankovou konstrukci, v 58. minutě se snažil hlavičkou skórovat Crivelli, leč šťastně postavená tyčka byla proti jeho zájmům.

O pět minut později přišel na řadu rozhodující moment tohoto zápasu. Maolida přihrál doleva na Mendyho, ten poslal do vápna přihrávku, která propadla k nohám Traorého, jenž se z vyložené pozice nemohl v koncovce zmýlit. Navýšit náskok domácích mohl ještě Díaz, jehož do střeleckého postavení uvolnil Ferri, nicméně Vercoutre svou levou nohou stačil zasáhnout.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele