19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Metz - Racing Strasbourg 3:0

Mety díky výborné druhé půli zvládly derby se Strasbourkem, připsaly si tak druhou výhru v řadě a na nepostupovou příčku ztrácejí pouhých osm bodů, což není žádná propast. V Racingu naopak vědí, že také ještě není vyhráno.

Oba celky se v soutěžním duelu střetly naposledy v dubnu 2010. Prvním úspěšným střelcem mohl být v 6. minutě Stéphane Bahoken, jenže ke škodě své i svého mužstva nastřelil jen tyč. Následně začali být aktivnější domácí, avšak na pozoruhodnější pokus si museli počkat až do 41. minuty, kdy Renaudovi Cohademu scházely centimetry.

Na druhé straně musel ještě před poločasovým odchodem do šaten čelit Eiji Kawashima šanci Kadera Manganeho. Tento zákrok se zřejmě ukázal býti klíčovým. Po změně stran se jako první ozval Florent Mollet, leč na Landryho Bonnefoie nevyzrál. To se totiž podařilo až Mathieu Dossevimu v minutě dvaašedesáté, když k němu do velkého čtverce doputovala přihrávka naslepo a z první to napálil přímo na vzdálenější (levou) tyč - 1:0.

Od té chvíle na hřišti prakticky existoval už jenom jeden tým. V 70. minutě po rohovém kopu a menším zmatku ve vápně zvýšil na 2:0 Nolan Roux. O víkendu se Hantzovi svěřenci prosadili v zápase s Montpellierem třikrát a nejinak tomu bylo tentokrát na domácím Stade Municipal Saint-Symphorien.

V 83. minutě se Cohade prodral do šestnáctky, všimnul si chytře postaveného Emmanuele Riviéra, a také mu adresoval přihrávku. Bývalý hráč AS Monaco stál zády ke strasbourské svatyni, takže mu nezbylo, než zakončovat efektně i efektivně patičkou - 3:0. Prosadí se i ve 20. kole proti Dijonu? A polepší se Racing v klání proti Guingampu?

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele