16. kolo
01.12.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Dijon FCO - Girondins Bordeaux 3:2

Dvakrát vedli, přesto odjíždějí z Dijonu s prázdnou. Fotbalistům Girodins Bordeaux utekla remíza dvě minuty před koncem, kdy obstaral rozhodující trefu Wesley Saïd. Dijon tak svého soupeře přeskočil v tabulce.

Utkání nezačalo v nijak závratném tempu, první desetiminutovka nenabídla žádnou větší šanci a to bylo možná překvapivější, když se hosté za dalších pět minut poprvé gólově prosadili. Lerager zavedl balón do vápna a následně Mendy z tutovky trefil jen dobře postaveného obránce na brankové čáře. Akce tím zdaleka nekončila, protože k další dorážce se dostal Jonathan Cafú a Bordeaux vedlo 1:0.

Domácí se dlouho nemohli dostat k žádné odpovědi, až ve 35. minutě jim k tomu dopomohl rohový kop a hlavičkující Cédrick Yambáré srovnal na 1:1. Dijon se z tohoto stavu dlouho neradoval, protože Girodins si vzalo vedení okamžitě zpátky. Malcom si navedl balón ke střele a zdálky vymetl šibenici! Dijon tedy odcházel do šaten za nepříznivého stavu.

Domácí se rozhodně nevzdávali a další změna skóre se udála v 52. minutě. Saïd se šikovně prosmýkl podél bránícího hráče a naservíroval přesnou přihrávku na kopačku Benjamina Jeannota, který v malém vápně dopravil balón do sítě.

Bordeaux se v prvním poločase dvakrát prosadilo, ale ve druhém nebylo schopné vůbec nic vymyslet. Až v závěru se Girodins přihlásil o slovo svojí aktivitou, ale paradoxně to byl hostující tým, který nakonec v rozhodující chvíli inkasoval. Wesley Saïd si v 88. minutě seběhl z druhé vlny a technickou střelou pod břevno rozhodl o výhře Dijonu 3:2. Krátce na to se dostal na hrací plochu ještě Jaroslav Plašil, ale Bordeaux už vyrovnat nedokázalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele