32. kolo
07.04.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - Racing Strasbourg 1:1

Angers nedokázalo v domácím prostředí vyzrát na Štrasburk a i přes vedení se s ním nakonec rozešlo smírně po výsledku 1:1. S bodem určitě budou spokojenější hosté, kteří srovnali až dvacet minut před koncem z pokutového kopu. SCO tak klesl v tabulce nejvyšší francouzské soutěže na čtrnáctou pozici se šestatřiceti body, Racingu náleží šestnácté místo se čtyřiatřiceti body a na osmnáctou sestupovou příčku Troyes má k dobru pět bodů.

Domácí měli naprosto skvělý vstup do sobotního střetnutí a už po šesti minutách vedli. Celou akci založil Mangani, když nejprve vybojoval míč v blízkosti půlící čáry a pak si ho chytře narazil se Santamaríou. Vzápětí našel zpětnou přihrávku osamoceného Karla Toka Ekambiho, jenž neměl se zakončením do prázdné branky žádné problémy. Další průběh prvního poločasu nijak zajímavý nebyl, čtyři minuty po přestávce mohl srovnat střídající Grimm.

Zkušený jednatřicetiletý záložník se opřel do balónu z voleje a z hranice šestnáctky po jemné teči brankáře Butelleho orazítkoval břevno. Angers mělo mírnou převahu také v následujících minutách, ovšem výrazně je zmrazil moment ze 71. minuty. Po přihrávce Seky z levé strany nešikovně fauloval Thomas rozběhnutého Jonase Martina a rozhodčí Jochem nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil právě atakovaný Martin.

Ten se nijak dlouho nerozmýšlel a technickým pokusem se trefil doprostřed branky, Butelle se hnul na opačnou stranu. Od tohoto momentu bylo na obou protivních znát, že hlavně nechtějí udělat žádnou chybu v defenzívě. I přesto dokázalo Angers rozvlnit síť v 88. minutě. Santamaría pustil kolmici mezi nohama k rozběhnutému Fulginimu, který vzápětí přihrál Ekambimu a ten umístil míč k pravé konstrukci kolem padajícího gólmana Oukidjy.

Tento gól však nakonec neplatil kvůli předchozímu ofsajdu Santamaríy, jenž svým pohybem ovlivňoval soupeře. Domácím i přes velkou snahu nezbyl na rozhodující trefu žádný čas, v nadcházejícím klání přivítají silné Nice. Na Štrasburk taktéž nečeká jednoduchá úloha, neboť narazí na rozjeté Saint-Étienne.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele