5. kolo
16.09.2016 20:45 CET
0 : 6
(0:4)

Reportáž

Cavani je zpátky, vsítil čtyři branky! PSG zničil venku Caen 6:0

Ještě před několika dny byl Edinson Cavani celé Evropě pomalu až pro smích. V Lize mistrů proti Arsenalu spálil hned několik tutovek, které se skoro ani nedaly nepoměnit, jenže v páteční předehrávce 5. kola Ligue 1 ukázal, že umí být hodně ostříleným kanonýrem. Caen venku zničil čtyřmi trefami, které stihl už během prvního poločasu, a všem kritikům zavřel pusu.

Pod vedením kouče Unaie Emeryho předvedli Pařížané možná nejlepší první poločas této sezóny. Už proti londýnskému celku bylo vidět ohromné zlepšení a právě od tohohle výkonu se mohli hosté odrazit do ligového dění. Di María, Lucas, Maxwell a především Cavani byli zkrátka k neudržení. SMC nevěděl, kam dřív skočit, a nakonec inkasoval šestku.

Když ve 4. minutě Cavani, k němuž nestačil včas dostoupit obránce Ben Youssef, vypálil mimo, jako by dal vzpomenout na svoje bídné zakončování z úterý. Jenže pak se Uruguayec nadechnul k velkému sólu. Ve 12. minutě Maxwell přihrál z levé strany míč do šestnáctky, Lucas naznačil, že bude tečovat patičkou, ale do balónu se netrefil, každopádně za sebou měl Cavaniho, jenž střelou o tyčku skóroval.

Ve 22. minutě kopal PSG zaslouženou penaltu. Lucas si naběhl za obranu, v šestnáctce si chytře pokryl míč, zezadu do něj drcl Ben Youssef a sudí Turpin neváhal ani vteřinu ukázat na pokutovou značku. Ačkoli brankář Vercoutre vystihl směr střely exekutora Cavaniho, jednoduše na ni nedosáhl. Po půlhodině hry mohl navýšit náskok Di María, avšak jeho technický pokus skončil nad brankou.

Ve 38. minutě Cavani zkompletoval hattrick. Di María poslal dlouhý pas k levé lajně, odkud Maxwell nasměroval přihrávku do malého vápna na svého nabíhajícího spoluhráče a ten se jednoduše mýlit nemohl. PSG soupeře nenechal dýchat ani v závěru poločasu. Lucas elegantně sklepával pro Meuniera, ten poslal kolmici na Cavaniho, jenž zvýšil na čtyřbrankový rozdíl.

Po přestávce tempo hry notně opadlo, Emeryho družina jen pohodlně udržovala náskok a navrch ještě přidala dva zásahy. Ten první zařídil v 67. minutě Lucas, na jehož táhlou ránu pod břevno neměl Vercoutre nárok. Dá se říci, že podobně zakončoval v 78. minutě i Augustin, pro něhož byl šestý gól pařížského celku v zápase vůbec jeho prvním v sezóně.

Lístky na tenhle kolotoč byly pro Caen hodně drahé. V tomhle střetnutí nehrálo druhé, ale možná až desáté housle. V první půli mohl za ještě nerozhodného stavu skórovat Da Silva, hlavičku však poslal mimo. Ten nejtěžší zákrok hostující gólman Aréola, jenž znovu dostal přednost před Trappem, musel předvést ve druhém dějství proti hlavičce Santiniho. Čisté konto ovšem udržel.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Krasna xka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele