16. kolo
02.12.2016 20:45 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

SM Caen - Dijon FCO 3:3

Kdyby mohli mít v Caen jedno jediné přání, znělo by nejspíš následovně: zrušit ligový prosinec. Poslední prosincovou výhru zaznamenali normandští šest let (!) zpátky, od té doby koncem kalendářního roku pravidelně kolabují. Vidět to bylo i dnes. Caen doma vedlo nad nováčkem z Dijonu už 3:1, nakonec se ale musí spokojit pouze s remízou 3:3, a to i přesto, že hrálo hodinu v přesilovce.

Domácí tak sice opustili sestupovou zónu a předvedli také mnohem lepší výkon než ve vloženém kole proti Lille, to ale kouči Patrice Garandovi ke štěstí nejspíše stačit nebude. Konečná remíza je vlastně logickým vyústěním forem obou týmů: Dijon nyní nevyhrál už popáté v řadě, Caen počtvrté.

Největší domácí oporou je v probíhající sezoně chorvatský forvard Ivan Santini, který svoji důležitost pro tým potvrdil i dnes. Po nezáživném úvodu to byl právě on, kdo ve 24. minutě otevřel skóre; teprve osmnáctiletý Yann Karamoh narýsoval pas do vápna, Santini si na něj naskočil a nechytatelnou hlavičkou propálil Baptiste Reyneta. Dijon se nicméně nevzdal a o dvě minuty později bylo vyrovnáno: Pierre Lees-Melou parádně zpracoval Rodelinův pas, vyhnul se pozornosti Jordana Lotiése a z úhlu poslal míč do sítě.

Mezi 29. a 31. minutou na sebe strhl veškerou pozornost hostující Arnold Bouka Moutou - i když rozhodně ne v pozitivním smyslu. Dvě žluté karty v rozmezí několika desítek sekund poslaly Dijon do dlouhého oslabení, a Caen této výhody využilo hned o šest minut později, kdy Santini zdvojnásobil svůj gólový účet a vrátil domácím vedení. V závěru prvního dějství pak na 3:1 zvyšoval aktivní Karamoh, který ve své první sezoně mezi dospělými ukazuje, jaký v něm třímá potenciál. Mladý forvard si počkal na Delaplaceho centr za obranu, napřáhl levačkou a překonal Reyneta podruhé.

Vypadalo to, že je hotovo - Dijon hrál o desíti, prohrával o dvě branky, a vzhledem k letošní statistice (nula v kolonce výher ze soupeřových hřišť) by si na nějaký zázračný návrat do zápasu vsadil asi málokdo. Jenže po změně stran zaútočila caenská prosincová kletba. Nováček na ukolébaného soupeře vlétl s nečekanou ostrostí a po hodině hry už to bylo pouze o gól - Tavarel patičkou našel Dionyho, jehož levačka vykonala zbytek práce.

A deset minut před koncem to bylo už 3:3, i když tentokrát mohou hosté děkovat i štěstí - Diony vypálil směrem na bránu, míč se otřel postupně o domácí beky Bessata s Yahiou a zapadl za záda zkoprnělého gólmana. Dijon mohl dokonce i otočit, Tavaresova sražená rána však pouze orazítkovala břevno. Bláznivý závěr zápasu pak přinesl ještě jednu gólovku na druhé straně; Reynet se však tentokrát vytáhl a proti Rodelinovi vytasil rozhodující zákrok.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele