15. kolo
30.11.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Girondins Bordeaux 1:1

Gourvennecovo Bordeaux vyhrávat zkrátka neumí; v Bastii vybojovalo už pátou remízu z posledních sedmi pokusů. Nutno ovšem dodat, že tentokrát za ni mohou Plašil a spol. být ještě rádi. Dlouho to totiž vypadalo, že domácí seberou všechny tři body; až v závěru vyrovnával hostující Gaëtan Laborde.

Korsičanům dnes chyběl klíčový útočník Enzo Crivelli - jejich největší letošní opora totiž na Furiani pouze hostuje právě z Bordeaux, které si ve smlouvě vymohlo, že proti němu nesmí nastoupit. Domácí kouč tak svěřil nejdůležitější ofenzivní úlohu teprve devatenáctiletému Allanu Saint-Maximinovi, což se ukázalo jako dobrá volba. Mladík, který pro změnu hostuje z Monaka, byl od prvních minut jednoduše skvělý a způsoboval Bordelais velké problémy. Také si připsal dvě největší šance první půle - dělovou ránu z dálky, kterou zneškodnil gólman Jérome Prior, a na poslední chvíli odklizenou hlavičku po rohovém kopu.

Čtyři minuty po změně stran už se Lvi dočkali, a opět u toho byl Saint-Maximin. Šikovný forvard potáhl útok po levém křídle a nabil Gaëlu Danicovi, jehož přízemní pas na zadní tyč uklidil do sítě Thievy Bifouma. Sám Saint-Maximin se poté pokoušel zvýšit skóre, Prior ale jeho ránu vykopl.

Bordeaux se začalo probírat až po příchodu Labordeho, který po hodině hry vystřídal na trávníku Francoise Kamana. Za zvýšenou aktivitu byli nakonec hosté odměněni: třináct minut před koncem vyprodukovali krásnou týmovou akci, na jejímž konci stál právě čerstvý žolík. Laborde si poradil s bránícím Florianem Marangem a přízemní ranou propálil gólmana Jeana-Louise Léku.

Horkokrevní Korsičané nakonec museli dohrávat v desíti, když byl osm minut před koncem vyloučen Marange (za faul na Jérémyho Méneze), remízu ale uhájili. Byla to jejich už třetí v řadě, což fanouškům příliš stačit nebude - na výhru čekají už devět zápasů a od sestupové zóny dělí jejich klub pouze skóre. Bordeaux je páté.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele