11. kolo
29.10.2016 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Bastia - Dijon FCO 0:0

Oba dva sobotní protivníci se nacházejí v dolní polovině tabulky a od vzájemného střetnutí se tak nečekali nějaké gólové hody, což se do puntíku potvrdilo. Domácí Bastia se rozešla s Dijonem smírně bez branek a nutno podotknout, že nerozhodný výsledek byl naprosto zasloužený. Bastia se v tabulce Ligue 1 nachází na čtrnácté pozici s jedenácti body, Dijon má momentálně o dva body více a patří mu dvanácté místo.

SC se dostalo do první vážnější příležitosti už po sedmi minutách hry. Po rohovém kopu z pravé strany vyboxoval brankář Reynet balón dál od své branky, ovšem po zpětné hlavičce pálil z první Diallo a trefil stojícího protihráče na brankové čáře, hosté měli velké štěstí. Po čtvrthodině hry znovu vyrážel balón před sebe Reynet a k zakončení se následně dostal Danic, který nedokázal propálit hradbu těl před sebou.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a otevřít skóre mohli sedm minut před koncem, jenže proti dvěma stoprocentním možnostem fantasticky zasáhl pozorný Reynet. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po změně stran, ve 48. minutě zahrozil domácí Saint-Maximin. Ten předvedl krásné sólo na levé straně, navedl si míč blíže do středu hřiště a poté vypálil z osmnácti metrů, famózní Reynet vyrazil jeho střelu do strany.

Bastia byla hnána kupředu skvělou atmosférou a nejblíže ke vstřelení branky měla v polovině druhého poločasu. Z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů vypálil Bengtsson a balón kroutil k bližší tyči, nakonec orazítkoval pravou spojnici tyče a břevna. Ve zbývajícím průběhu nechtěli hosté inkasovat, a ještě více se zatáhli do defenzívy. Bastia toho ale nedokázala využít, a i přes herní převahu mezi tři tyče nezamířila.

V poslední minutě zápasu se mohl stát hrdinou Bengtsson, který vypálil z hranice šestnáctky a Reynet i tentokráte vytěsnil balón do strany, hlavně díky jeho skvělé práci získal Dijon alespoň bod. V příštím kole se Bastia pokusí překvapit osmý Lyon a na jeho půdě bude plnit úlohu outsidera, Dijon přivítá na vlastním stánku překvapení letošního ročníku z Guingampu, jeho příští protivník je ve francouzské nejvyšší soutěži na senzačním čtvrtém místě.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele