9. kolo
15.10.2016 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - Angers SCO 1:2

Angažmá forvarda Famary Diédhioua se Angers začíná pořádně vyplácet. Útočník, který loni prožil skvělou sezonu v Ligue 2 v dresu Clérmontu (21 branek), byl dnes v Bastii jednoznačně nejlepším mužem na hřišti a dvěma trefami se postaral o překvapivou výhru 2:1 - pro Angers na Korsice vůbec první v historii.

Domácí byli v souboji dvou týmů středu tabulky lehkým papírovým favoritem; od začátku to však byli Les Scoïstes, kdo určoval tempo hry. Karl Toko Ekambi se dostal do první šance už v osmé minutě, jeho dělovka ale letěla těsně mimo. Diédhiou na sebe poprvé upozornil dělovkou z pětadvaceti metrů, kterou ještě gólman Jean-Louis Léca vykryl; z další příležitosti se však už mohl radovat - chytře si vyměnil míč s kapitánem Cheikhem N'Doyem a přesnou přízemní ránou zakončil.

Spolupráce obou Senegalců dělala Bastii velké problémy, i když sami Korsičané také nebyli úplně bez šance; Yannick Cahuzac mířil z voleje jen těsně vedle tyče, a na konci prvního dějství domácí dokázali vyrovnat. Lenny Nangis nabil Thievy Bifoumovi, který napřáhl levačkou a propálil brankáře Mathieu Michela.

Tato střela však byla jediným bastijským pokusem na bránu za celých 45 minut, takže není divu, že Angers vrhli po obrátce všechny síly do útoku - a nakonec se to vyplatilo. Poté, co Allan Saint-Maximin jedenáct minut po změně stran ztratil míč, pohotově zareagoval Ekambi, který z levého křídla nacentroval do vápna. Thomas Mangani zareagoval pohotově, když přepustil míč na číhajícího Diédhioua, a třiadvacetiletý střelec dílo dokonal. Domácí reklamovali ofsajd, ale nebylo jim to nic platné.

Angers tak přeskočili svého soka v tabulce a vyšplhali se už na osmé místo; mohlo být přitom ještě lépe, kdyby rozjetý Diédhiou v 72. minutě lépe naložil s šancí zkompletovat hattrick. Když pak na druhé straně Bifouma odmítl velkou šanci na vyrovnání (81'), zdálo se být rozhodnuto. Finální dramatický moment si ještě Ciccoliniho svěřenci schovali do nastaveného času, pokus Sadia Dialla ale hostující obrana odvrátila.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele