29. kolo
10.03.2017 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - SM Caen 2:2

Nice neoplatilo soupeři porážku z podzimu a málem nevytěžilo dokonce ani bod. I tak je tohle pro něj poměrně nečekaná ztráta v boji o titul. Caen až na poslední dvacetiminutovku předvedlo slušný výkon a díky Ivanovi Santinimu a Yannovi Karamohovi se ujalo vedení. Nakonec se však na druhé straně trefili Mario Balotelli a Anastasios Donis.

Do první větší příležitosti se nejprve v 9. minutě propracovali domácí. Walter dobře zapracoval na levé straně, následně svým centrem našel Souqueta, nicméně jeho pokus z voleje nebyl úspěšný a skončil jen nad brankou. O pár chvil později měli hosté k dispozici standardku, Féretův centr však Da Silva usměrnil hlavou také jen mimo.

Vůbec první střelu na branku vyslal až v 16. minutě Balotelli, jehož čekání na ligovou trefu trvalo už od konce ledna, po kombinaci s Eyssericem však z dálky gólmana Vercoutreho výrazněji neprověřil. Nice sice i nadále drželo daleko více míč na svých kopačkách, nicméně s pravidelností si šance vytvářet nedokázalo.

A naopak Caen se devět minut před obrátkou dočkalo z ničeho nic vedení. Rychle se mu povedlo ze středu pole přesunout hru nalevo, odtud Bessat posadil svůj pas na hlavu volného Santiniho, jehož nedůrazně strážil stoper Dante, a hlavička nejlepšího střelce normandského celku skončila přesně u tyčky, kam se brankář Cardinale marně natahoval.

I vstup do druhého poločasu hrál výrazně proti Les Aiglons. Uběhlo jen pět minut, aby Santini svým dlouhým pasem našel rozeběhnutého Karamoha, ten obehrál vyběhnuvšího Cardinaleho, nečekaně snadno přetlačil v šestnáctce Danteho, který prožil jeden z nejhorších zápasů této sezóny, a usměrnil balón do prázdné brány.

Když si navíc ošklivě prošlápl koleno Cyprien a musel být střídán, přičemž jeho absence nebude zřejmě trvat jen na několik zápasů, vypadalo to s Nice opravdu velmi špatně. Trenér Lucien Favre zareagoval na špatnou situaci taktikou totální ofenzívy. A na hřiště poslal typické hroty Le Bihana a Donise.

Alespoň nějakým způsobem se podařilo třetímu celku Ligue 1 zápas zachránit. V 71. minutě snížil Balotelli, jenž využil sklepnutí od Danteho po centru od Dalberta, o šest minut později srovnal právě náhradník Donis, jehož ne úplně povedené zakončení nakonec skončilo za zády pouze přihlížejícího Vercoutreho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

OGC Nice 2:1 SM Caen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele