11. kolo
30.10.2016 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - FC Nantes 4:1

Vzhledem k útočné efektivitě, která provází FC Nantes už třetí sezonu, bylo prakticky už po půl hodině duelu s Nice jasné, že všechny body zůstanou v moderním stánku Allianz Riviera. Svěřenci Luciena Favreho mají na čele tabulky už šestibodový náskok.

Les Canaris naposledy proti Les Aiglons prohráli v listopadu 2008. Série teoreticky klidně mohla být prodloužena, kdyby ve 2. minutě proměnil svou velkou příležitost Mariusz Stepiński. O sedm minut později zahrávali hosté rychlý brejk (činnost, kterou pod Favreho vedením mistrně zvládala v německé Bundeslize Borussia Mönchengladbach), na jehož konci se balon z Balotelliho kopaček dostal akorát do běhu Wylanu Cyprienovi a ten zavěsil přesně k zadní tyči - 1:0.

V 27. minutě se italský průšvihář prosadil sám. Jean Michaël Seri mu poslal nádherný balon za obranu, takže šel Balotelli sám na brankáře Rioua, kterého ve finále přelstil pravou šajtlí - 2:0. Jednalo se o jeho šestou trefu v sezoně, zatímco Seri připisuje už sedmou asistenci. V prvním poločase to tedy měli domácí rozehráno výborně.

Utkání mírně zdramatizoval hned po změně stran Emiliano Sala, když využil zaváhání Mathieua Bodmera, a nádledně mířil z hranice velkého čtverce přesně pod břevno - 2:1. Jenže naděje na bodový zisk utnul po hodině hry Alassane Pléa. Nice zahrávalo rohový kop, který měl být jasnou kořistí pro Rémyho Rioua. Jenže nakonec to dopadlo tak, že se k hlavičce dostal Pléa a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 3:1.

Ze strany Orlů to ale stále nebylo všechno. Balotelli chytře přiťuknul rozběhnutému Ricardo Pereirovi, který doběhnul až k vápnu, kde posunul dovnitř na Cypriena. Gólman Nantes si sice na balon sáhnul, ale čtvrté trefě ve své síti nezabránil - 4:1. Příští týden zajíždí Nice na hřiště Caen. A FC Nantes, které se nebezpečně přibližuje sestupovým vodám, se pokusí obrat o body Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
9augi9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele