9. kolo
15.10.2016 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - SM Caen 3:2

Velice dobrý duel sehrály celky Montpellieru a Caen. Nakonec byli úspěšnější domácí, přestože dohrávali dvacet minut o deseti. Mají však Rodrigue Ningu.

Čadský útočník dal v minulém kole proti Dijonu všechny tři branky svého klubu a dva zásahy si připsal i tentokrát, díky čemuž se řadí k nejlepším střelcům probíhající sezony. Proto Caen se poprvé prosadil už ve 2. minutě. Ryad Boudebouz mu poslal přesný míč, načemž někdejší nejlepší střelec gabonské ligy vystřelil a mohl poděkovat Alaeddine Yahiaovi, že tečoval střelu pod břevno - 1:0.

Zkušený pětatřicetiletý obránce však svou chybu poměrně záhy napravil. Už v 8. minutě zahrával Julien Féret přímý kop, který obrana MHSC bez opor Congrého a Hiltona nedostatečně odvrátila, takže Damien Da Silva mohl vrátit balon až do malého čtverce, kde neomylně hlavičkoval právě Tunisan Yahia - 1:1.

Ze zápasu byla odehrána čtvrthodinka, když centroval Romain Genevois přímo na hlavu Jonathana Delaplaceho a Geoffrey Jourdren předvedl báječný zákrok. O poločase tedy svítil na ukazateli skóre remízový stav. Od pětašedesáté minuty se věci znovu řádně rozhýbaly. Ninga tentokrát centroval na Steva Mouniého, který v hlavičkovém souboji předskočil Emmanuela Imoroua - 2:1.

Vedení však domácím zase nevydrželo dlouho. Svým způsobem to byla Mouniého chyba, jelikož nedlouho po vstřeleném gólu mohl přidat další. Brankář Rémy Vercoutre už byl mimo hru, ale předtím úspěšnému střelci byla tentokrát brána malá. Následně vyrobil pro družinu Frédérika Hantze na vlastní polovině nepříjemný bag Anthony Vanden Borre, takže Hervé Bazile mohl centrovat a Ivan Santini hlavičkovat - 2:2.

Pak o sobě dal do třetice vědět Mounié. Tentokrát si ve vzdušném souboji s Yahiou počínal nedovoleně a po druhé žluté musel ze hřiště. Že hrál jeho tým o deseti však Rodrigue Casimira Ningu pranic nezajímalo. V 77. minutě se mu podařilo dát druhý gól, jelikož obrana Caen nezachytila přihrávku debutanta Nicolase Saint-Rufa - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
pawelFCB

2:1

Reagovat
tlaci

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele