10. kolo
22.10.2016 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - SC Bastia 2:1

Na dalekém severu alespoň na chvíli vysvitlo slunce. Lille sice vstoupilo do sezony příšerně a místo o poháry hraje o holý život, dnes ale dokázalo udolat stále více tápající Bastii těsným skóre 2:1. Korsičané prohráli potřetí za sebou. Co více, Dogy podaly opravdu dobrý výkon - nestát v hostující kleci skvělý Jean-Louis Léca, mohlo být skóre mnohem výraznější.

Že by se domácí mohli dnes chytit, potvrzovala už statistika: doma proti Bastii deset zápasů neprohráli, z toho sedmkrát získali plný bodový zisk. Hosté ale rozhodně nepřijeli na výlet, což také zkraje zápasu dávali patřičně najevo. Mladý Allan Sain-Maximin poprvé nebezpečně pálil už v osmé minutě a Vincent Enyeama musel jeho ránu vytahovat na tyč. Lille se trochu zkonsolidovalo až po úvodní desetiminutovce, avšak Rio Mavuba mířil v první domácí šanci nad břevno.

Převaha červenobílých však rostla a ke konci první půle už se hrálo prakticky pouze na jednu bránu - konkrétně tu, kterou strážil Léca. Nenápadný hrdina parádním reflexním zásahem zlikvidoval Corchiovu přesnou ránu k tyči, načež si poradil i s tvrdou hlavičkou Renata Civelliho. Kapituloval až v 51. minutě; na milimetrový Corchiův přímý kop jednoduše neměl.

Když potom o šest minut později doklepával Éder do prázdné brány střelu Naima Slitiho, kterou Léca napoprvé vyrazil, bylo prakticky rozhodnuto; za stavu 2:0 už Dogy mohly pouze kontrolovat skóre. Kdyby v 62. minutě neztroskotal Younousse Sankharé na hostujícím gólmanovi, mohlo se dohrávat úplně v klidu. Místo toho však hosté ještě zápas zdramatizovali 19 minut před koncem, kdy se technickou ránou trefil Sadio Diallo; to však bylo z jejich strany nakonec vše.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele