11. kolo
28.10.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Paris Saint-Germain 0:1

Fotbalisté PSG potvrdili úlohu favorita na půdě trápícího se celku z Lille, a nakonec dokázali zvítězit nejtěsnějším poměrem 1:0. O jediný gól páteční předehrávky se postaral Uruguayec Edison Cavani, který v letošním ročníku skóroval již podesáté a je na čele tabulky střelců. Nejlepší francouzský celek poslední doby je na třetí pozici s třiadvaceti body a na vedoucí Nice ztrácí bodů šest. Naopak Lille má na kontě pouhých deset bodů a je až sedmnácté.

Do první příležitosti se dostali hosté ve 12. minutě, kdy po křižné přihrávce z pravé strany střílel na zadní tyči z první Moura, ale zblízka z pěti metrů poslal balón vysoko nad horní tyčku. Po čtvrthodině hry zahrozil na druhé straně domácí Béria, jenž se po rohovém kopu z levé strany dostal k hlavičce a nedokázal zamířit mezi tři tyče. V 18. minutě se PSG dostalo do největší dosavadní možnosti zásluhou Di Maríi.

Ten si zpracoval balón na pravé straně a poté osamocen tvrdě vypálil po zemi, nicméně brankář Enyeama dokázal jeho pokus vyrazit. Celek z Paříže pokračoval ve svém tlaku i nadále a tři minuty před přestávkou poprvé zahrozil Cavani. Ten střílel z deseti metrů nikým nehlídán, jenže zakončení se mu nepovedlo a míč poslal vysoko nad. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, po hodině hry mohl otevřít skóre aktivní Cavani.

Ten tvrdě vystřelil z pravé strany, jenže i tentokráte dal do svého pokusu příliš razance a domácí svatyni přestřelil. Uruguayský ostrostřelec si nakonec spravil chuť v 65. minutě, kdy vsítil jediný gól tohoto duelu. Po akci na levé straně a následném centru z rohu pokutového území si Cavani elegantně zpracoval míč na prsa a poté ho nekompromisně uklidil pod horní tyčku, brankář Enyeama neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout.

S přibývajícím časem se Lille snažilo více útočit a hostující defenzívě zatápělo, avšak do gólové možnosti se dostalo pouze jednou. V 83. minutě to na levém křídle udělal skvěle Éder a poslal balón ke vzdálenější tyči, kde stál samotný Sankharé. Tento bývalý hráč PSG však selhal, balón zasáhl stehnem a gólman Aréola ho schoval do svých rukavic. PSG v příštím kole přivítá konkurenční Rennes, Lille zavítá na půdu Angers.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
eL

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele