17. kolo
10.12.2016 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - Montpellier HSC 2:1

Fotbalové Lille má dva nové hrdiny, Patricka Collota a Nicolase De Prévilleho. Nezkušený Collot nastoupil do trenérského křesla po odvolaném Frédériku Antonettim a původně mělo jít pouze o dočasné řešení; Les Dogues nicméně pod jeho vedením okamžitě začali sbírat výsledky, a klíčovou úlohu na tom má právě De Préville, bývalý talent z Remeše a aktuálně jeden z nejlepších útočníků ligy. Dnes zejména díky němu Lille udolalo doma Montpellier a poskočilo už na jedenácté místo tabulky.

De Préville byl pod Antonettim stínem sebe sama; nastoupil pouze k osmi duelům a nezaznamenal ani gól. S Collotem na lavičce však výrazně pookřál a aktuálně má na kontě tři trefy ve třech po sobě jdoucích zápasech. Dnes mu to trvalo pouze pět minut - domácí zahrávali rohový kop, mladý útočník si počkal na zadní tyči a tvrdou ránou pod víko otevřel skóre. Sedm minut před pauzou si pak vyměnil míč s Naïmem Slitim a pobídl Sébastiena Corchiu, který chytrou zpětnou přihrávkou našel připraveného Younousse Sankharého - 2:0.

Už v přestávce tak bylo víceméně jasné, že rozjeté Dogy zaokrouhlí počet získaných bodů pod Collotem na deset (ve čtyřech zápasech), což je stejné číslo, ke kterému Antonetti dospěl za třináct (!) kol. A to ještě Rony Lopes smolně neproměnil slibný brejk, když pálil pouze do břevna.

Les Pailladins se však ve druhé půli herně zvedli a dokázali favorita zatlačit, čímž opět potvrdili, že s koučem Frédérikem Hantzem je jejich nejsilnější stránkou bojovnost a psychická odolnost. Veterán Souleymane Camara zkoušel efektní nůžky, které musel blokovat Julian Palmieri, a proti Sansonovi se s parádním obranným zákrokem vytáhl pro změnu Adama Soumaoro. Kontaktní gól visel ve vzduchu. Nakonec se jej povedlo vstřelit Steve Mouniému, který po centru z pravé strany vyšplhal nad svého strážce a hlavou propálil Vincenta Enyeamu.

To už nicméně zbývalo do konce pouhých osm minut hry. Dogy si zbytek zápasu zkušeně pohlídaly, i když v nastaveném čase musel Enyeama vytáhnout ještě jeden skvělý zákrok proti odvážné ráně Daniela Congrého. Collot si tak hlasitě říká o plnohodnotnou smlouvu, zatímco Montpellier nedokázal navázat na poslední šokující výhru proti PSG a propadl se v tabulce za svého dnešního konkurenta.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele