26. kolo
19.02.2017 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - EA Guingamp 3:0

Jocelyn Gourvennec vyzrál na svého bývalého zaměstnavatele; jeho Bordeaux porazilo Guingamp hladce 3:0, což je více branek, než se jim podařilo nasázet v šesti (!) předchozích domácích zápasech dohromady. Souboj papírových konkurentů o pohárovou Evropu tak měl nečekaně jednoznačný průběh, čemuž pomohla i půlhodinová přesilovka Bordelais.

Po krátké úvodní 'oťukávací' pasáži domácí otevřeli skóre ve 13. minutě, a od té doby už na hřišti existoval prakticky jen jeden tým. Klíčovou akci založil Younnouse Sankharé, který si na křídle vyhlédl Francoise Kamana a ten křížnou ránou pravačkou poprvé propálil guingampského strážce Karla-Johana Johnssona. Brzy mohlo být ještě veseleji, ale Malcom trefil pouze břevno; to samé se na druhé straně povedlo Moustaphu Diallovi, šlo ale spíše o ojedinělou akci EAG. Bordeaux totiž jednoznačně vládlo a dvě minuty před změnou stran se dočkalo zaslouženého zvýšení - výtečný Malcom rozehrál rohový kop, Nicolas Pallois vyšplhal nejvýše a přesnou hlavičkou nedal Johnssonovi šanci.

Veškeré guingampské naděje na zvrat pohřbila situace půl hodiny před koncem, kdy Jonathan Martins-Pereira inkasoval druhou žlutou kartu a poroušel se pod sprchy. Kombouarého tým ukazoval alespoň sympatickou bojovnost, Yannis Salibur dokonce i v oslabení donutil Cédrika Carrassa k důležitému zákroku, domácí ale byli jednoduše až příliš dobří. V 71. minutě to stvrdil Gaëtan Laborde, asistenci si připsal Kamano. Právě mladý guinejský forvard je v tuto chvíli největší oporou Bordelais - přímo se podílel na sedmi z posledních třinácti branek svého týmu (5+2).

Gourvennecův tým tak jasně odpověděl na poslední domácí prohru se šampiony z Paříže a nadále si drží pohárovou formu: zápas proti PSG byl jejich jedinou prohrou v posledních osmi zápasech. Naopak Guingamp nedokázal navázat na poslední nečekaný úspěch proti Lyonu a má přesně opačnou bilanci - jediná výhra z osmi pokusů. Zdá se tedy, že zatímco na Matmut Atlantique by se mohlo bojovat o Evropu až do poslední chvíle, guingampští zakončí sezonu v klidném středu tabulky.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele