10. kolo
23.10.2016 17:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

FC Metz - OGC Nice 2:4

Nice ve velice atraktivním zápase porazilo Mety. Obří zásluhu na tom měl Alassane Pléa, který se blýskl hattrickem a dokonale tak nahradil zraněného Maria Balotelliho.

První trefu si nachystal na dvanáctou minutu. Jean Michaël Seri vymyslel famózní uličku za obranu. Thomas Didillon si sice na míč sáhnul, avšak v cestě do sítě mu nezabránil - 0:1. Sebevědomí má Nice na rozdávání, a tak není divu, že to Wylan Cyprien klidně prubnul z nějakých třiceti metrů. Jeho halfvolej však skončil na břevně.

Vyrovnáno bylo ve 25. minutě. Mevlut Erding střílel a Yoan Cardinale vyrážel. Bohužel jenom před sebe, kam jako první doběhnul Georges Mandjeck a hbitě zavěsil - 1:1. Jenže v minutě osmatřicáté bylo všechno zase jinak. Younés Belhanda byl ve vápně sražen Jonathanem Rivierezem. K míči se posavil zase Pléa a s pořádnou porcí štěstí penaltu proměnil - 2:1.

V 69. minutě musel střídat střelec gólu Mandjeck. Na jeho místo přišel Habib Diallo ... a trefil se z první do protipohybu Cardinaleho - 2:2. Povedené střídání nakonec ale body nepřineslo. Les Aiglons totiž nadále dominovali. Přímý kop Cypriena zneškodnil Didillon. Brankář Met uspěl i v duelu jeden proti jednomu s Pléou. Už dvě minuty poté ovšem dokonal třiadvacetiletý rodák z Lille hattrick.

Naběhnul si na další parádní přihrávku, jíž tentokráte obstaral Belhanda, a chladnokrevně pravačkou zakončil - 2:3. Tečku za zápasem udělal v nastaveném čase aktivní Cyprien. Rémi Walter vybojoval balon, nahrál bývalému hráči Lensu a skákavou přízemní střelou překonal Thomase Didillona - 2:4. Svěřenci Luciena Favreho mají teď na čele tabulky čtyřbodový náskok na druhé Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se Méty vyrovnají s tím , že jsou v tomto ročníku venku poprvé vypsaní jako favorit? Zatí ve všech 3 zápasech byli outsider- ani jednou neprohráli .

Reagovat
smazaný uživatel

OPR Nice

Reagovat
smazaný uživatel

dovolím si tipnout, Nice na titul, (v případě udržení nastavného tendu) popř. jim to jistě znepříjemní PSG a Monaco.

Nice

Monaco

PSG

popř.

Monaco

PSG

Nice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele