4. kolo
10.09.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - AS Nancy-Lorraine 0:2

FC Lorient vkročil do sezony levou nohou. Tým, který tu minulou zakončil na patnácté příčce, počtvrté za sebou prohrál a inkasoval už desetkrát. Sylvain Ripoll aby se začal obávat o své místo. Přemožitele našel v nováčkovi z Nancy, který tak bere první letošní body.

Nancy se před zápasem krčilo na úplném chvostu tabulky, protože ještě nedalo ani jeden gól. To se změnilo až ve 32. minutě čtvtého utkání po postupu mezi elitu. Youssouf Hadji, mladší bratr někdejší marocké star Mustaphy Hadjiho, který pamatuje mistrovství světa v letech 1994 a 1998, kde dokonce zaznamenal jednu branku, přesně našel dvacetiletého Youssefa Ait Bennassera a ten přízemní střelou překonal Benjamina Lecomteho - 0:1.

Lorient byl po změně stran aktivnější a prostřednictvím Benjamina Moukandja, vloni se třinácti trefami nejlepšího střelce týmu, vyprodukoval hodně nebezpečnou střelu, se kterou si však Guy N’Dy Assembé poradil. Les Merlus ale od té doby ne a ne rozbít dobře fungující obranu les scoïstes. Ti naopak ještě jednou v závěru udeřili.

Maurice Junior Dalé se vyhnul ofsajdové pasti, a pak vyzrál na Lecomteho - 0:2. Hráčem zápasu byl však zvolen sřelec první branky, Youssef Ait Bennasser, pro něhož to zároveň byla i první trefa v nejvyšší soutěži. Před sezonou podepsal pětiletý kontrakt s Monakem, takže v Nancy, kterému pomohl vyhrát Ligue 2, teď jenom hostuje.

Čisté konto. To je něco, co se AS Nancy-Lorraine nepodařilo na nejvyšší úrovni od 27 dubna 2013. Zároveň tím skončila sedmizápasová série, během které obrana pokaždé inkasovala. Uvidíme, jak se příště podaří držet na uzdě fotbalisty FC Nantes, jejichž vstup do sezony taky není kdovíjaký. Lorient bude o první body bojovat s Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele