11. kolo
29.10.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Angers SCO 1:0

Fotbalisté Guingampu pokračují ve skvělých výkonech v tomto ročníku Ligue 1 a nyní nakonec zvládli vyrovnaný zápas s Angers, když vyhráli nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce francouzské nejvyšší soutěži se nacházejí na solidní čtvrté pozici s dvaceti body o skóre před pátým Rennes. Hosté spoléhali na dobrou defenzívu a chtěli získat bod, nicméně čtvrthodiny před koncem inkasovali a se čtrnácti získanými body jsou na jedenácté příčce.

Utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní, úvodní poločas nabízel jen nepřesnou rozehrávku a propagační střely z dálky. Teprve po změně stran se tempo hry zvýšilo a k vidění byly i první gólové možnosti. Do té první se dostali hosté zhruba deset minut po přestávce, kdy nebezpečně hlavičkoval Ekambi a brankář Johnsson si na konto připsal první vážnější zákrok. Ve druhé polovině druhého dějství měl spíše navrch Guingamp.

Nejprve po rychlém přečíslení našel Briand svým centrem střídajícího Blase, který si skvěle naběhl za obranu protivníka. Tento francouzský reprezentant do devatenácti let vybídl ke skórování nabíhajícího Salibura a ten zakončoval patičkou mimo tři tyče. Rozhodující moment se zrodil v 78. minutě, kdy se prosadil střídající Niil De Pauw. Ten pobyl na hřišti sotva minutu a stal se nečekaným hrdinou utkání.

Trenérovi Antoine Kombouarému tento tah vyšel na jedničku. De Pauw startoval ve svém šestém ligovém střetnutí této sezóny a zaznamenal svůj premiérový gól, který byl vskutku velmi důležitý. Po rohovém kopu z levé strany zpracoval míč Blas a poté vystřelil, stojící De Pauw efektivně patou poslal balón do sítě kolem brankáře Michela. Hosté se ve zbývajícím průběhu snažili přitlačit, jenže k ohrožení branky se již nedostali.

Angers se v příštím souboji pokusí vrátit do horní poloviny tabulky, v domácím prostředí přivítá současného adepta na sestup z Lille. Guingamp bude chtít pokračovat v dobré formě na půdě Dijonu, kde se bude snažit najít recept na dobře organizovanou defenzívu soupeře.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele