9. kolo
15.10.2016 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Paris Saint-Germain 1:2

Edinson Cavani dále pokračuje v krasojízdě. Uruguayský kanonýr se dnes opět prosadil a devátou brankou v sezoně zajistil PSG těsnou výhru 2:1 na půdě posledního Nancy; šlo o jeho už třináctou trefu za posledních devět duelů. Jinak ale svěřenci Unaie Emeryho opět nepřesvědčili a na výhru na Stade Marcel Picot se hodně nadřeli..

Prvních dvacet minut to vypadalo, že Pařížané konečně zabrali; první polovina úvodního dějství byla z jejich strany skvělá, jak potvrzovalo i zasloužené dvoubrankové vedení. Jenže místo aby favorit v klidu kontroloval hru a přidal ještě další pojišťující góly, přišel po poločase herní kolaps, Nancy snížilo skóre a nakonec se tak bojovalo až do konce.

Les Chardons vstupovali do utkání jako statisticky nejhorší celek ligy, což se také zkraje ukazovalo. Zejména Lucas si vepředu dělal co chtěl a po zásluze otevřel skóre krásnou trefou; jeho technický přímý kop z levé strany se snažili tečovat Cavani s Grzegorzem Krychowiakem, míč však nečekaně propadl až k mladému obránci Ericku Cabacovi, který jej nešťastně propustil mezi nohama až do sítě zkoprnělého gólmana Assembého.

Také druhá trefa zápasu, o pět minut později, vyústila z domácí hrubky; na rozdíl od Cabaca se jí však tentokrát dopustil mnohem zkušenější kapitán Michaël Chrétien. Pařížský gólman Aréola vykopl dlouhý míč, který marocký stoper "odklidil" pouze do cesty pressujícímu Cavanimu; ten se příliš nerozpakoval a z první jej zvedl mimo Assembého dosah.

Teprve za stavu 0:2 se domácí trochu zmátořili a Aréola musel zasahovat proti povedené trefě Anthonyho Koury; tentýž hráč měl ještě před změnou stran další slušnou šanci z ostrého úhlu, branku ale netrefil. Do druhé půle naordinoval kouč Pablo Correa svým svěřencům agresivní pressing, což na šampiona platilo. Presnel Kimpembe, nečekaně nastupující na pozici levého beka, zavinil v 55. minutě přímý kop, k němuž se postavil veterán Benoït Pedretti a opět potvrdil, že jeho technické schopnosti jsou i v pětatřiceti letech dokonalé: jeho přesný pas na Diarru vyústil v přesnou hlavičku do rohu Aréolovy klece. 1:2.

Nutno dodat, že v samém závěru už PSG těsné vedení kontrolovalo a Cavani zahodil ještě několik dalších šancí, přestože Correova ofsajdová past fungovala výborně a několikrát vystavila frustrovaného forvarda do postavení mimo hru. Pařížané tak očekávané tři body získali, sebevědomí před dalším kolem Ligy mistrů jim však příliš nenaskočilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele