1. kolo
14.08.2016 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon 0:3

Stává se, že nějaký útočník prožije vynikající sezonu, ve které nasází spoustu branek a v těch dalších už to není ono. To ale není případ Alexandre Lacazetta, který v lyonském dresu střílí gól za gólem a hattrickem teď pomohl zničit Nancy.

Úřadující mistr Ligue 2 přitom mohl jít hned v úvodu do vedení. Anthony Robic přihrával do vápna, jenže Joffrey Cuffaut na balon ve vynikající pozici nedosáhnul. Ve 33. minutě střílel Sergi Darder a jeho pokus se odrazil k Lacazettovi, který zblízka překonal Guye N’Dy Assembého - 0:1. A to v prvním poločase ještě nebyl všechno.

Těsně před odchodem do šaten Anthony Lopes lapil Pedrettiho centr na Robice a rychle poslal míč dopředu, kde Vincent Muratori jakožto obránce selhal a nabídnul tím příležitost Alexandre Lacazetteovi, aby zaznamenal svou druhou trefu v zápase. Lyonský kanonýr neodmítnul, takže do šaten šli svěřenci Pabla Correy za nepříznivého stavu 0:2.

Další pozoruhodné věci se na Stade Marcel-Picot děly až v závěru druhé půle. Nejdříve o sobě dal znovu vědět aktivní Anthony Robic. Jeho pobídku dokonce v 90. minutě přetavil v pěkný gól Christophe Mandanne, nicméně radost domácímu celku překazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Tři minutky poté rozehrál Lyon akci prostřednictvím Jordna Ferriho, Mathieu Valbueny a zakončujícího Lacazetta, jenž před sebou znovu měl jednoduchou úlohu - 0:3. Les Gones v prvním kole Ligue 1 neprohráli už třináct roků! Takovou statistikou se nemůže chlubit ani PSG. Za týden bude chtít navázat dalším tříbodovým ziskem proti SM Caen, zatímco Nancy pojede uhrát dobrý výsledek do Roazhon Parku v Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

3,14-3,3-2,4. Čeká book nějaké překvápko??

Reagovat
smazaný uživatel

Lacaaaaaa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele