19. kolo
19.12.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - Lille OSC 1:1

Wissam Ben Yedder sice na závěr roku zaznamenal vůbec svůj jubilejní padesátý gól v Ligue 1, ani jeho trefa však Toulouse na tři body nestačila. Lille totiž dokázalo využít přesilovky po vyloučení Tonga Doumbiy a zásluhou Sofianeho Boufala získalo alespoň bod. Domácí tak po podzimu zůstali v sestupovém pásmu.

Hostující kouč Frédéric Antonetti hodlal navázat na čtyři vítězství v řadě. Právě díky jeho příchodu se jeho mužstvo vymanilo ze spodních vod do středu tabulky, pod jeho velením získalo více bodů než předchozí trenér Hervé Renard za úvodních třináct odehraných kol. Nakonec musel být rád alespoň za remízu.

Les Dogues vstoupili do utkání aktivně. Civelli se v 7. minutě propracoval k hlavičce, jenže tu mu dokázal zablokovat dobře postavený obránce Tisserand. Na druhé straně soupeř udeřil hned ze své první šance. William Matheus z levé strany nakonec dokázal přihrát na Ben Yeddera, který z blízkosti nikým nehlídán bez problémů skóroval.

Domácí tenhle gól hodně povzbudil a hnali se hned za dalším. Ve 21. minutě Trejo svým pasem ze standardky našel Ben Yeddera, který se ocitl sám před Enyeamou, nicméně hostující gólman dokázal včas zasáhnout. Po Boufalově rohovém kopu mohl šest minut před přestávkou srovnat Sidibé, avšak smolně trefil tyčku.

TFC i po přestávce pokračoval v honbě za navýšením náskoku, Tongo Doumbia se ve 48. minutě ocitl v dobré možnosti, ovšem zamířil jen vedle. V 68. minutě se však malijský záložník nechal vyloučit po druhé žluté kartě, kterou obdržel za ostřejší zákrok na Bauthéace, a najednou domácí nebyli už v takové pohodě.

Antonettiho družina ucítila šanci, Toulouse se vlastně po tomhle momentu jen bránilo. V 75. minutě se Balmont snažil překonat brankáře Lafonta, ale zamířil vedle. O pár chvil později Bauthéac pálil trestuhodně jen nad bránu. Nakonec přece dokázal vyrovnat Boufal, jenž zpoza vápna zamířil tři minuty před koncem přesně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele