19. kolo
19.12.2015 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

SM Caen - Paris Saint-Germain 0:3

Mistrovské PSG zakončilo podzimní půlsezonu ve velkém stylu - v posledním zápase před Vánocemi rozstřílelo Caen na jeho půdě 3:0 a prolomilo devět let starý rekord Lyonu v počtu získaných bodů za devatenáct kol. Dvakrát se prosadil Ángel Di María, jednou Zlatan Ibrahimovic..

Argentinskému špílmachrovi trvalo pouze šestnáct minut, než na Stade Michel d'Ornano otevřel skóre; poté, co Ibra chvíli před pauzou zvýšil na 2:0, bylo už jasné, že domácí na body nedosáhnou. Byla to krásná trefa - švédská legenda napřáhla z první z dobrých pětadvaceti metrů a gólman Rémy Vercoutre neměl žádnou šanci. Di María následně uzavřel skóre pět minut po změně stran.

Kouč Laurent Blanc dal jasně najevo, že ačkoliv náskok PSG na čele je již teď prakticky nestáhnutelný, vidina nového rekordu byla silnou motivací. Vyslal proto na hřiště svoji nejsilnější sestavu, v níž chyběl pouze zraněný Edinson Cavani. Caen má sice za sebou excelentní podzim, který odehrálo opravdu vysoko nad veškerá očekávání, proti takovému soupeři však nemělo žádnou šanci.

Domácí si sice připsali první šanci, když Vincent Bessat pálil mimo po pasu Ronnyho Rodelina, jinak byla ale celá první půle pevně v režii rozjetých Pařížanů. Byl to od Blancových svěřenců špičkový výkon. Caen sice dobře bránilo, nakonec se ale hosté prosadili po krásném Verrattiho pasu; míč za obranu našel Serge Auriera, jehož odražený pas propadl k Di Maríovi a ten pohodlně otevřel skóre.

Domácí poté zlikvidovali hned čtyři (!) šance PSG za sebou - Vercoutre si poradil s pokusy Ibrahimovice s Lucasem, Ibra poté trefil břevno a následně efektními nůžkami opět prověřil zkušeného gólmana. Ex-lyonský gólman chytal skvěle, zlikvidoval i další Lucasovu dělovku, sám ale na mnohem silnějšího soupeře nestačil. Ibrahimovicův překrásný volej do vinglu, který upravil skóre na 2:0, snesl ta nejpřísnější měřítka. Pro mohutného Švéda to byla už patnáctá trefa probíhající sezony.

Ani po změně stran pařížské tempo nepolevovalo; bylo znát, že si mistr chce poslední zápas tohoto kalendářního roku jaksepatří užít. V padesáté minutě definitivně pojistil tři body Di María, který z malého vápna po Lucasově hlavičce chytře propálil bezmocného Vercoutreho.

Další góly už sice nepadly, PSG ale mělo šance - Lucase i střídajícího Lavezziho však odzbrojil soupeřův gólman, Ibrahimovic zase z ofsajdu trefil tyč. Caenskou smůlu podtrhla situace z 80. minuty, kdy Thiago Silva skolil ve vápně pronikajícího Andyho Delorta a domácí kopali penaltu; postavil se k ní sám poškozený, Kevin Trapp ale odhadl směr střely a míč chytil. Normandský klub se nicméně může utěšovat tím, že rok 2015 zakončí i tak na pohárové příčce.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli vyhraje PSG bude to max. o 1 gol.

Reagovat
waran852
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele