14. kolo
22.11.2015 14:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - GFCO Ajaccio 1:2

Novým králem Korsiky je GFC Ajaccio. Nováček potvrdil svoji excelentní formu, vyhrál už počtvrté (!) v řadě a triumfem 2:1 v Bastii převzal podzimní vládu nad středomořským ostrovem. Pro I Lioni di Furiani představuje tato porážka závažný problém..

První soutěžní souboj mezi oběma kluby po dlouhých 22 letech byl původně na programu už v sobotu, nakonec však musel být kvůli špatným povětrnostním podmínkám o den odložen. Bastia, která si vždy zakládala na silné domácí formě, po osmé prohře z posledních 11 zápasů spadla do sestupové zóny; místo jí uvolnil právě Gazélec.

Domácí přitom začali mnohem lépe - pětatřicetiletý veterán Brandao skvěle využil zaváhání podobně zkušeného Kadera Manganeho a hlavou po Danicově pasu otevřel skóre. Při této situaci se navíc zranil bránící Pablo Martinez a musel být nahrazen Damjanem Djokovićem. Zdálo se, že nečekaná série GFCA narazí na tvrdou překážku.

Jenže hosté se dokázali sebrat. Vyrovnání přišlo z pokutového kopu - brankář Jean-Louis Léca fauloval pronikajícího Khalida Boutaïba, míč si na bílý puntík postavil Jacques Zoua a s ledovým klidem zakončil přesně doprostřed, zatímco Léca padal k levé tyči. Pro kamerunského střelce šlo o druhou branku ve stejném počtu zápasů.

Gazélec mohl vstřelit vítězný gól už po hodině hry, Léca si ale geniálním zákrokem poradil s Boutaïbem. Ani to však domácím nakonec k bodům nestačilo. O deset minut později už souboj těchto dvou borců skončil obráceně; Boutaïb napřáhl levačkou a vyslal na domácího strážce skvělý volej, který se ještě otřel o bránícího Yannicka Cahuzaca - 1:2. Domácí se v závěru snažili vyrovnat a dokázali zatlačit soupeře do obrany, pokusy Brandaa s Ayitém však k ničemu nevedly.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele