11. kolo
25.10.2015 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 4:1

Pochybuje ještě někdo o tom, že letošní titul poputuje do Paříže? Svěřenci Laurenta Blanka dnes rozstříleli Saint-Étienne vysoko 4:1, přičemž právě Les Verts byli doposud nejlépe hrajícím týmem celého zbytku širší špičky. Po další skvostném představení Zlatana Ibrahimovice to nevypadá, že by pařížského giganta mohl ještě někdo zastavit..

To znamená navýšení náskoku už na sedm bodů; k hladkému vítězství navíc přispěl i levý bek Layvin Kurzawa, pro nějž jde o vůbec první trefu v novém dresu. Vedle něj a Ibrahimovice se prosadili ještě Edinson Cavani a Lucas Moura, na druhé straně pouze snižoval vlastní trefou Marco Verratti. Pařížané nyní neprohráli 20 posledních ligových zápasů. Saint-Étienne zůstává v tabulce páté, o skóre za arcirivalem z Lyonu.

Les Verts v Parku princů loni prohráli dokonce 0:5, dnes však od začátku působili o něco sebevědomějším dojmem; Valentin Eysseric byl dokonce blízko otevření skóre. Také domácí favorit však zahrozil první střelou Ibrahimovice, a po třiadvaceti minutách šel do vedení - Kurzawa vypálil ze svého místa na levé straně a míč se i s pomocí gólmana Ruffiera dostal až do sítě. Ruffier nicméně ještě do konce prvního dějství předvedl i dva skvělé zákroky, jimiž udržel šance hostů naživu - zuby si na něm vylámali jak Ángel di María, tak z bezprostřední blízkosti zakončující Cavani.

Hvězdná dvojka v pařížském útoku byla dnes vyloženě při chuti. Ibrahimovic s Cavanim se hodně hlasitě připomínali i po změně stran a právě díky jejich spolupráci padla druhá branka: zkušený Švéd stříleným pasem napříč vápnem našel svého uruguayského kolegu, který akci bez problémů zakončil. Následně pak svému parťákovi oplatil laskavost a Ibra - rovněž s bohorovným klidem - zvyšoval už na 3:0. Oba borci nyní mají na kontě shodně po sedmi brankách.

ASSE dokázalo snížit, i když za to může vděčit spíše štěstí - Marquinhosův pokus odklidit míč pouze trefil Verrattiho, od nějž se balon odrazil do sítě za záda překvapeného brankáře. To ale s konečným výsledkem ani otřást nemohlo, a PSG nakonec třígólový náskok obnovilo. Střídající Lucas zpracoval míč na zadní tyči a i přes Ruffierův dramatický pokus o zázrak zvyšoval na konečných 4:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Giginek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele