16. kolo
02.12.2015 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 1:0

Frédéric Antonetti slaví první výhru coby kouč Lille. Dnes si jeho svěřenci i bez distancovaného Sofiane Boufala poradili se Saint-Étienne, které tak přišlo o šanci dotáhnout se na příčky zajišťující Ligu mistrů. Jediný gól zápasu si připsal Yassine Benzia..

Teprve třetí výhra v sezoně sice Dogám nepomohla vyšplhat z osmnácté příčky, nálada v jejich táboře je teď nicméně mnohem optimističtější. Les Verts naopak venku prohráli počtvrté v řadě. Domácí byli dnes od začátku aktivnějším týmem a soupeřova brankáře Stéphane Ruffiera nenechali příliš vydechnout; gól měl na kopačce Éric Bauthéac, reprezentační gólman ale svůj klub zachránil. Na druhé straně mohl udeřit těsně před pauzou Valentin Eysseric, jehož přímý kop prošel za gólmana Enyeamu, nakonec ale těsně minul spojnici jeho klece.

Benzia na sebe poprvé výrazně upozornil v 57. minutě, kdy musel Ruffier vyrážet jeho skvělou ránu z dalšího přímáku; o tři minuty později se však už skóre měnilo. Benzia předvedl výbornou orientaci i chladnokrevné zakončení a dal vzpomenout na dobu, kdy byl (ještě coby mladík v lyonské akademii) považován za jednoho z největších francouzských talentů. Jeho zpracování Martinova pasu i van Bastenovský volej za Ruffierova záda musel potěšit i ty nejnáročnější fanoušky. Zdá se, že se mladý univerzál probouzí do formy v pravý čas. Toto byla jeho druhá trefa ze tří zápasů.

Les Verts ještě dokázali zahrozit prostřednictvím Romaina Hamoumy, nakonec ale po zásluze prohrávají - a tabulka Ligue 1 tak vypadá opět o něco těsněji. Lille ztrácí bod na sedmnácté Bordeaux, ale zároveň pouze čtyři na desáté Nantes.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele