33. kolo
10.04.2016 14:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Monaco 4:1

Lille překvapivě snadno doma přehrálo Monaco a na čtvrté Nice nyní ztrácí pouhé čtyři body. Knížecí klub kvůli prohře přenechal druhou příčku Lyonu.

Je skutečné obdivuhodné, čeho fotbalisté LOSC po příchodu Frédérika Hantze dosáhli. Z týmu, který byl zralý na sestup, se stal vážný kandidát na pohárovou Evropu. Stačí buď vyhrát Ligový pohár, nebo skončit v tabulce na stejném (tedy sedmém) místě, jelikož ve finále zmíněné soutěže se utkají s obhájcem prvenství, celkem PSG.

Jako první to v zápase zkoušel Morgan Amalfitano, jenže trefil pouze tyč. Za osm minut později však ukázal, že se jenom zastřeloval, protože mu po Corchiově centru přiťuknul Éder. Jednatřicetiletý záložník se s balonem rychle otočil, čímž se zbavil Ricarda Carvalha a trefil to přesně pod břevno - 1:0. Tolik první poločas.

V 55. minutě byl vyloučen za sestřelení Carvalha domácí Renato Civelli a Monaco vycítilo příležitost na vyrovnání. Jenže než si vypracovalo nějakou kloudnou možnost, následoval Argentince nigerijský protihráč Elderson Echiéjilé, protože si vyšlápnul na Sébastiena Corchiu. Za tři minuty Stade Pierre-Mauroy znovu propukl v nadšení. Po spolupráci Boufala s Obaddim střelou do dolního rohu zvýšil na 2:0 Éder.

Poté se musel vyznamenat Vincent Enyeama proti střele Andrey Raggiho. V 77. minutě zase přihrával Sofiane Boufal. Šťastným střelcem byl tentokrát Mounir Obaddi - 3:0. A "do čtvrtice" všeho dobrého - Junior Tallo přihrál na levé křídlo Djibrilu Sidibému a ten nasadil housle Danijelu Subašićovi - 4:0. Hosté nakonec stihli jeden čestný zásah.

Jmenovitě to byl střídající Fares Bahlouli, kdo se v poslední minutě řádné hrací doby parádně trefil z hranice pokutového území - 4:1. Monaco má před sebou Olympique Marseille, Stade Rennes a EA Guingamp. O prvním květnovém víkendu je na programu vzájemný střet s Lyonem. Lille si oproti tomu může vylepšit pozici zápasy s Ajacciem, Angers a Lorientem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojďme do pohárů...allez le LOSC. Fajn, že Corchia odešel vcelku.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille si nemuže ale na nic stěžovat však rozhodčí jim srovnal skore když vyloučil eldersona mu měl rovnou tím kolem napalit do xichtu aby měl duvod plakat místo toho aby se snažil střetu vyhnout a stejně za to dostal redku. Jinak Lille stejně je jenom enyama na poháry nemá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele