14. kolo
21.11.2015 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:2

PSG si sice proti Lorientu zahrávalo, nakonec ale dokázalo urvat výhru 2:1 a pojistit si tak suverénní pozici na čele tabulky. Hrdinou dne se stal Hervin Ongenda, který vstřelil svůj první gól v Ligue 1..

Po minutě ticha za oběti teroristického útoku v Paříži začal překvapivě lépe domácí Lorient. Benjamin Moukandjo, spolu s Ibrahimovicem nejlepší střelec ligy před začátkem kola, poprvé zahrozil už po několika minutách, jeho pokus ale šel těsně mimo. Favorizované PSG podle očekávání drželo míč, bretaňští ale působili nebezpečnějším dojmem; kouč Sylvain Ripoll se na šampiona dobře takticky připravil, takže zatímco Pařížané marně hledali skulinky k domácí bráně, Les Merlus hrozili z četných brejků. Proti Guerreirovi musel zasáhnout skvělý Kevin Trapp, který zlikvidoval také Jeannotovu ránu.

Blanc poprvé v sezoně postavil od začátku mladíky Kimpembého a Ongendu, a druhý jmenovaný se mu za důvěru nakonec odvděčil vrchovatě - ve 26. minutě totiž otevřel skóre, když jej volného ve vápně našel přesným pasem Gregory van der Wiel. Jeho volej v Ibrově stylu zapadl přesně za záda gólmana Benjamina Lecomteho. O šest minut později pak Pařížané vedli už 2:0; tentokrát to byl Kimpembé, kdo ukradl míč Moukandjovi a po spolupráci Ibrahimovice s Ongendou nekompromisně zakončoval Matuidi.

Ani za tohoto stavu se nicméně Les Merlus nezvdali. Po změně stran začali opět aktivně a Trapp se pouze ohlížel za další ránou aktivního Guerreira, která prolétla kolem tyče; krátce poté na druhé straně Lecomte jen tak tak vytáhl z brankové čáry hlavičku vlastního obránce Lamine Gassamy. Že to nebyl gól, musela rozhodnout až branková technologie.

V deštivém počasí se Lorient za svoji snahu nakonec dočkal alespoň symbolické odměny. Žolík Romain Philippoteaux si pohrál s naivním Van der Wielem a dobrým centrem našel trestuhodně volného Moukandja, který hlavou propálil Trappa a osamostatnil se tak na čele tabulky střelců. V závěrečném tlaku se Les Merlus snažili o vyrovnání, nakonec to však bylo PSG, kdo zahodil poslední velkou šanci zápasu - Ibrahimovicova rána prolétla těsně kolem Lecomteho tyče. Pařížané vystřelili na branku pouze třikrát, jejich efektivita ale nakonec došla uznání.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

2

Reagovat
paff

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Podle předběžný zpráv budou chybět Luiz, Di María, Pastore, Lavezzi a Verratti. Přesto 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Di Maria nehrál?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele