16. kolo
02.12.2015 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

ES Troyes - Toulouse FC 0:3

V záchranářském souboji o pomyslných šest bodů jasně triumfovalo Toulouse, které rozstřílelo nováčka z Troyes na jeho hřišti hladce 3:0. Pro domácí je situace už skutečně kritická, zůstávají beznadějně poslední, zatímco záchránářské naděje Les Violets dostaly po druhém triumfu v řadě výraznou vzpruhu..

Dnešní zápas vůbec nevypadal jako bitva dvou týmů na posledních místech: Toulouse soupeře hladce přejelo a potvrdilo, že má určitě na víc než plácat se u dna tabulky. Naopak Troyes, jehož kouč Jean-Marc Furlan před zápasem prodloužil smlouvu, pomalu začíná docházet čas ke zvratu. Dnes oba týmy dohrávaly v deseti, hostům to ale vadit vůbec nemuselo.

Trenér Les Violets Dominique Arribagé opět postavil mezi tyče teprve šestnáctiletého Albana Lafonta, který o víkendu proti Nice udržel při své ligové premiéře čisté konto, a tentýž kousek se mu povedl už dnes; jeho spoluhráči v poli měli zatím navrch už od druhé minuty, kdy Trejův vynikající přímý kop hlavou uklidil do sítě Diop. Také domácí měli v bráně teenagera, osmnáctiletého Paula Bernardoniho, ten ale s prvním gólem nic udělat nemohl.

Naopak Lafont se překonával, zlikvidoval několik šancí domácích (zejména skvělými zákroky zneškodnil pokusy Karabouého a Ayasseho) a hlavně díky němu šli hosté do druhé půle s jednobrankovým vedením. To krátce nato znásobil kapitán Jean-Daniel Akpa-Akpro, který nasadil jesle chybujícímu Saunierovi, potáhl míč a ránou z pětadvaceti metrů propálil Bernardoniho podruhé.

Domácí možná cítili naději na zvrat, když byl po druhém žlutém faulu vyloučen obránce TFC Marcel Tisserand; na druhé straně jej však rychle následoval Stéphane Darbion a síly se tak opět vyrovnaly. Toulouse následně ještě uzavřelo skóre na konečných 3:0 nádhernou brankou, která vznikla ve spolupráci Pešiće s Akpou: diváci viděli jesličky, perfektní výměny míče i efektní patičku. Bylo vidět, že sebevědomí Les Violets je definitivně zpět.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Bod ukopou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele