14. kolo
21.11.2015 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Toulouse FC 2:0

S Toulouse už to začíná být opravdu vážné. Les Violets dnes neuspěli v životně důležitém zápase na půdě Guingampu, prohráli hladce 0:2 a to ještě přežili neproměněnou penaltu Jimmyho Brianda. Lapsus zkušeného forvarda nakonec po změně stran napravili Sloan Privat a Yannis Salibur..

Pro EAG šlo o první triumf v pěti zápasech; Toulouse, které dohrávalo v deseti po vyloučení Jeana-Armela Kany-Biyika, zůstává předposlední, pět bodů od záchrany. Stále platí, že jedinou výhru zaznamenalo v prvním kole, což znamená sérii třinácti utkání bez úspěchu.

Hostující kouč Dominique Arribagé mohl oproti poslednímu zápasu v Paříži (0:5) opět zařadit do sestavy spícího kanonýra Wissama Ben Yeddera, kýžený efekt to ale nepřineslo. Naopak domácí mohli otevřít skóre už po čtyřech minutách, kdy Yann Bodiger ve vápně fauloval pronikajícího Marcuse Coca a rozhodčí odpískali pokutový kop; k jeho rozehrání se postavil Briand, gólman Ali Ahamada ale vystihl směr jeho střely a uchránil Téfécé od brzké pohromy.

Tento okamžik však jako by udal tempo celému zápasu. Toulouse bylo v Bretani naprosto neškodné; ani Guingamp se nicméně v prvním dějství nikam příliš nehnalo, takže vše podstatné se událo až po přestávce. Po necelé hodině hry přišel průlom - Saliburův roh z levé strany našel Privatovu hlavu a někdejší opora Sochaux bez potíží skórovala počtvrté v sezoně. Aktivní Salibur poté ještě jednou potvrdil, že je mistrem na standardní situace, když nádherným dalekonosným přímým kopem upravil skóre na konečných 2:0. Nutno dodat, že Ahamada situaci naprosto neodhadl.

Další tragický večer pro trápící se Toulouse byl dokonán ve chvíli, kdy stoper Kana-Biyik dostal přímou červenou kartu za agresivní faul na agilního Coca. Vypadá to, že před Arribagém v tuto chvíli leží takřka nereálný úkol - pokud se okcitánský klub do Vánoc nezvedne, bude záchrana extrémně složitým cílem.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele