38. kolo
14.05.2016 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Lille OSC 0:1

Přímý souboj o klíčovou pátou příčku (znamenající postup do Evropské ligy) zvládlo lépe Lille, které vyhrálo na Le Chaudron 1:0 a odsoudilo tak Saint-Étienne k nervóznímu fandění PSG ve finále Coupe de France. Les Verts zakončili sezonu na šestém místě, což znamená, že postupují do Evropy jedině v případě, kdy Pařížané získají poslední domácí pohár. Pokud CdF padne do rukou Marseille, bude ASSE příští rok bez kontinentálního fotbalu..

Kouč Lille Frédéric Antonetti před dvanácti lety vedl Saint-Étienne k postupu do první ligy, dnes ale se svým bývalým klubem neměl žádné slitování. Už ve třetí minutě se Sébastienu Corchiovi povedlo napálit tyč. Na druhé straně se jako první připomněl navrátivší se kapitán Loïc Perrin, jehož hlavičku po Rouxově pasu vyrazil gólman Vincent Enyemana.

Lille šlo do vedení čtyři minuty před změnou stran, poté, co Renaud Cohade stáhl ve vápně Ronyho Lopese. K nařízené penaltě se postavil Éder, a přestože Stéphane Ruffier vystihl směr jeho střely, míč nakonec skončil v síti. Šlo o první gól hostujícího týmu na Chaudronu po dlouhých pěti zápasech.

Další mohl rychle následovat; Éderovu šanci krátce po změně stran však skvěle zlikvidoval pozorný Ruffier. Saint-Étienne mělo územní převahu, nedokázalo se ale prosadit; v 67. minutě navíc mělo i smůlu, když hostující Marko Baša zahrál ve vápně rukou, sudí však jasnou penaltu neodpískali. Ve zbytku zápasu se už nic vyloženě zajímavého nestalo (až na několik pološancí), takže Les Verts nyní musí nervózně čekat na výsledek finále Coupe de France. Lille má Evropu jistou.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele