9. kolo
03.10.2015 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - SC Bastia 1:0

Angerská pohádka pokračuje! Nečekané vítězství na půdě Marseille domácí potvrdili i nyní proti Bastii, kterou skolili díky jedinému zásahu Billyho Ketkeophomphoneho, a s osmnácti body na kontě jsou na druhém místě za vedoucím PSG. Takový start do soutěže si nováček ligy nepředstavoval ani v těch nejdivočejších snech.

Opravdu jen stěží by se před začátkem sezóny dalo předpovídat, že právě Angers bude pro tuto chvíli tím největším vyzyvatelem mistrovského giganta z Paříže. Mužstvo kouče Stéphaneho Moulina si na pořádky v Ligue 1 evidentně velmi rychle zvyklo. A pocítila to taktéž Bastia, která nenavázala na poslední parádní výkon proti Toulouse.

Domácí se již mohli spolehnout na navrátivšího se kapitána N'Doyeho, který měl po dvouzápasovém distancu obrovskou chuť do fotbalu. Už zkraje utkání se dostal do vyložené pozice a pokusil se skórovat hlavou, nicméně jeho pokus mířící pod břevno vytáhl do bezpečí skvělým zákrokem gólman Leca.

Zatímco SCO svého muže s páskou na ruce zeširoka vítal, korsický celek o toho svého nečekaně přišel. Cahuzac totiž musel ve 36. minutě hřiště opustit vůli zranění. Jako by tahle nečekaná ztráta nevěštila už dopředu vůbec nic dobrého. A opravdu. Angers v závěru půle pořádně zvýšilo obrátky.

Ve 41. minutě N'Doye sklepl balón ve vápně pro Ketkeophomphoneho, ten svou první střelou ještě Lecu nepřekonal, ale z dorážky již uspěl. Ihned na to pak Angers zahrávalo penaltu poté, co Mostefa ve vápně fauloval pronikajícího autora jediné branky utkání. Jenže Camara z bílého puntíku neuspěl, vychytal ho Leca.

Bastia toho po přestávce směrem dopředu moc nepředvedla, aby se pokusila s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. Zkraje druhého poločasu zahrozil snad jen Fofana, jehož dalekonosný pokus zlikvidoval brankář Butelle. Na druhé straně mohl náskok navýšit Thomas, s jeho šancí si však poradil Leca.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 popř. 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele